x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Virusul gripal A și cel B „circulă” împreună, iarna asta

Virusul gripal A și cel B „circulă” împreună, iarna asta

18 Noi 2018   •   16:44
Virusul gripal A și cel B „circulă” împreună, iarna asta

Campania de vaccinare antigripală este în plină desfășurare. Nu mai puțin de 717.000 de doze au fost distribuite pentru virusul gripal A și cel B. Cu toate acestea, conform datelor publicate de autoritățile sanitare, numărul infecţiilor respiratorii a crescut în cursul săptămânii trecute cu peste nouă procente faţă de intervalul similar din 2017 şi a fost cu 1,4% mai mare decât în săptămâna anterioară.

Virusul gripal A și virusul B – campania de vaccinare 2018. Specialiştii au confirmat şi un nou caz de gripă, al cincilea din actualul sezon rece. Evoluţia acestor afecţiuni este cea prognozată de Institutul de Sănătate Publică.

Numărul de îmbolnăviri este în creştere.

„Prognoza este nefastă, întrucât anul acesta se pare că virusurile A şi B, virusurile gripale, vor circula împreună. De altfel, recomandarea OMS este să se vaccineze pacienţii cu risc, respectiv bătrânii, pacienţii cu boli cronice, pacienţii instituţionalizaţi. Recomandarea este foarte clară să se vaccineze, iar vaccinul de anul acesta cuprinde atât tulpini pentru virusul A, cât şi pentru virusul B”, este de părere medicul giurgiuvean Bogdan Vîlsan-Bietu.

Virusul gripal A și virusul B – campania de vaccinare 2018. Conform statisticilor Ministerului Sănătății, în campania de vaccinare antigripală care se află în curs, aproape 717 mii de persoane din grupele de risc au fost imunizate până acum cu doze de vaccin furnizate de MS.

“Am luat toate măsurile astfel încât anul acesta să nu mai avem întârzieri în asigurarea vaccinului gripal. Achiziția se realizează în baza unui Acord – Cadru încheiat pe o perioadă de 2 ani și astfel reușim să asigurăm aprovizionarea la timp și să demarăm campania de vaccinare în beneficiul celor care au nevoie de acest tip de prevenție”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina PINTEA, la începutul toamnei.

Ce trebuie să știm despre virusul gripal? De câte feluri este?

Există patru tipuri de virusuri gripale: A, B, C și D. 

....................

Citește mai departe despre virusul gripal și vaccinul antigripal

×