x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Vrea să trăiască pentru a-şi mângâia fiul

Vrea să trăiască pentru a-şi mângâia fiul

de Ionela Gavriliu    |    19 Feb 2010   •   00:00
Vrea să trăiască pentru a-şi mângâia fiul

Daniel Răduţă are 29 de ani şi aşteaptă venirea pe lume a primului său copil. Un băieţel. În septembrie 2009, bărbatul a fost diagnosticat cu leucemie şi de atunci se luptă să poată prinde clipa în care-şi va strânge în braţe copilul. Pentru operaţia de transplant de măduvă, Daniel are nevoie de aproximativ 150.000 de euro. Mobilizarea prietenilor şi a oamenilor cu suflet i-a adus jumătate din sumă până acum. Timpul nu mai are răbdare.



N-o vezi venind. Nu o recunoşti din oboseala accentuată, de parcă ţi s-ar fi consumat bateriile şi nici din sfârşeala generalizată care îţi topeşte concentrarea. O vreme, Daniel Răduţă, un tânăr de 29 de ani, a pus totul pe seama emoţiilor că în curând va fi tătic, însă în octombrie anul trecut, în urma unor analize, rezultatul a fost căzut ca un trăsnet din senin: leucemie acută limfoblastică.

ÎNCERCAREA BOLII
Viaţa a fost darnică cu Daniel. A făcut Politehnica, loc unde şi-a cunoscut marea iubire, pe Raluca. Tot la facultate a fost recrutat pentru a lucra în cadrul unei firme importante. S-a căsătorit, a reuşit împreună cu Raluca să aibă un loc al lor şi acum aşteaptă un copil.

"...Când destinul mi-a aplicat o lovitură în plin, care m-a aruncat la podea. Dar, n-aş vrea în ruptul capului să stau acolo mai mult de 9 secunde şi să fiu declarat knock-out. Am fost diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică, un fel de cancer al sângelui. După ce am tratat-o cu succes până acum, medicii au căzut de acord că cea mai bună opţiune pentru mine este un transplant de măduvă, operaţie care nu se poate efectua în ţărişoara noastră dragă. Şi aşa am ajuns acum să sper că o să fiu ajutat să-mi rotunjesc conturile (foarte subţiri faţă de necesar) cu vreo 120.000-150.000 de euro în cel mai scurt timp posibil. Pentru că, da, această procedură de transplant este una foarte costisitoare", spune Daniel.

SE POATE!
Impulsionaţi de acest apel disperat, prietenii lui Daniel s-au mobilizat şi au reuşit să pornească o adevărată avalanşă pe Internet. Astfel s-au strâns până în acest moment în jur de 76.000 de euro. Speranţa a renăscut iar în inima celui care îşi aşteaptă cu nerăbdare primul copil.
"Particularităţile leucemiei mele indică însă că riscul de recădere (revenire a bolii) este mare. De aceea, medicii recomandă un transplant de măduvă osoasă acum, la prima remisie, care mi-ar asigura cele mai mari şanse de recuperare totală. În cazul meu, procedura se poate face doar la o clinică din străinătate", explică cu precizie Daniel.


Ajutor
Se pot face donaţii în conturile deschise la Banca Transilvania, Agenţia Panduri (sau sucursala Marriott în unele aplicaţii online banking), pe numele Răduţă Daniel Mădălin.

Conturile sunt în format IBAN (inclusiv cei doi X de la final):
EUR: RO 72BTRL 06404201 F 02712XX
RON: RO 57BTRL 064013 HAF 02712XX
Cod SWIFT/BIC: BTRLRO22


Prin telefon, apelabil doar din reţeaua Romtelecom:
0900 900 115 donaţie de 5 Euro
0900 900 110 donaţie de 10 Euro


Mai multe despre drama lui Daniel pe http://danielraduta.ro.

"Destinul mi-a aplicat o lovitură în plin, care m-a aruncat la podea. Dar n-aş vrea în ruptul capului să stau acolo mai mult de 9 secunde şi să fiu declarat knock-out. Am fost diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică, un fel de cancer al sângelui"

×