x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Vrei să slăbești? Ce modificări trebuie să faci în stilul tău de viață

Vrei să slăbești? Ce modificări trebuie să faci în stilul tău de viață

01 Oct 2016   •   19:14
Vrei să slăbești? Ce modificări trebuie să faci în stilul tău de viață
Sursa foto: Daniel Ernst/Getty Images/iStockphoto

Ai încercat diete variate și regimuri drastice, dar nu ai reuit niciodată să slăbești și să menții greutatea obținută în urma dietei? Acest lucru se întâmplă pentru că nu ai făcut și câteva modificări importante în stilul tău de viață. Simpla înfometare nu ajută pe termen lung, atunci când lupți cu kilogramele în plus. Iată câteva lucruri de care trebuie să ții cont, dacă vrei să ai rezultate care să se mențină în timp.

1.Ține cont de ora la care iei mesele. Până la ora 15.00, consumul de carbohidrați simpli, cum sunt fructele, poate duce la îngrășare, pentru că organismul are o rezistență ridicată la insulină. Fructele pot fi consumate între 15.00 și 19.00 când carbohidrații sunt mai ușor metabolizați sub formă de glicogen, la nivelul mușchilor, în loc să fie depozitați ca grăsime.

2.Hidratează-te! Degeaba ții regim, dacă nu bei măcar doi litri de apă pe zi, pentru a mențin metabolismul sănătos. Dacă nu poți bea atâta apă, încearcă să consumi legume hidratante: castravetele, ardeiul gras, roșia.

3.Consumă alimente alcaline. Fast-food-ul, alimentele ultra procesadte crează un mediu acid în organismul tău, care nu îi va permite să elimne surplusul de toxine și deci nici să slăbească. Dacă vei consuma alimente alcaline, precum iarba de grâu, sucuri verzi, apă cu lămâie vei alcaliniza corpul și vei stimula pierderea în greutate.

4. Mănâncă multe crudități. Dacă mai mult de jumătate dintre alimentele consumate vor fi crude, atunci digestia va fi îmbunătățită, iar intestinele vor funcționa la capacitate maximă, eliminând surplusul, iar scăderea în greutate va fi naturală. În plus, legumele și fructele crude îți oferă nenumărați nutrienți care ajută corpul să se refacă, după pierderea în greutate.

5. Dormi suficient. Somnul favorizează producția hormonului de creștere, care ajută pierderea în greutate.

6. Încearcă să reduci nivelul de stres. Stresul cronic împiedică digestia și favorizează formarea țesutului adipos din jurul taliei. Poți lupta cu stresul, apelând la meditație, exerciții de respirație, sport, yoga sau chiar acupunctură.

 

×