x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Studiu nou despre mame: Afla ce tip de mama are cea mai proasta influenta asupra copilului. Tu esti asa?

Studiu nou despre mame: Afla ce tip de mama are cea mai proasta influenta asupra copilului. Tu esti asa?

06 Feb 2013   •   08:29
Studiu nou despre mame: Afla ce tip de mama are cea mai proasta influenta asupra copilului. Tu esti asa?

Cercetatorii evalueaza de multa vreme rolul pe care parintii il joaca in dezvoltarea copiilor lor. Zilele trecute, februarie 2013, cercetatori de la Universitatea din Missouri au dat spre informare presei rezultatul studiului lor, anume ca stilul autoritar, sever, de tipul “dam directive copilului” are o influenta directa asupra evolutiei celui mic. Modul de a da directive copilului, prin care mamele vor sa detina controlul cu privire la ce fac sau unde se joaca el, variaza in functie de varsta copilului si de etnia mamei. Cu cat mamele sunt mai autoritare si dau directive copilului, cu atat mai putin implicat este copilul si cu atat mai multe emotii negative aduna si manifesta fata de mama sa.

“Copiii infloresc atunci cand li se da oportunitatea de a face alegeri cu privire la ce sa faca, in mod particular atunci cand au timp liber si se joaca” declara Jean Ispa, autorul studiului si profesor de dezvoltare umana si studii despre familie la Universitatea din Missouri.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro


×
Subiecte în articol: studiu mama influenta copil