x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare 4 remedii naturale puternice care tratează durerile reumatismale

4 remedii naturale puternice care tratează durerile reumatismale

20 Iul 2018   •   09:16
4 remedii naturale puternice care tratează durerile reumatismale

Odată cu trecerea anilor, corpul uman dă semne de oboseală, confruntându-se cu tot felul de probleme. Una dintre cele mai frecvente afecțiuni pe care le acuză persoanele de vârsta a treia este reumatismul.

Sub termenul de “reumatism” se ascund mai multe afecţiuni ale sistemului osteoarticular ce au ca numitor comun inflamaţia (locală sau generalizată), degenerarea ţesuturilor, durerea (uneori insuportabilă), rigiditatea şi limitarea mişcărilor.

În majoritatea cazurilor, reumatismul apare ca urmare a unei dereglări ale sistemului imunitar. Cauzele nu sunt în totalitate cunoscute, dar factorii genetici și o infecție streptococică netratată sau tratată ineficient pot avea un rol important în apariția și dezvoltarea reumatismului.

Simptomele pot fi diverse: dureri articulare, la schimbarea vremii sau dureri ocazionale, după un efort, sensibilitate la frig și accentuarea durerilor în anotimpul rece.

Remedii naturiste pentru a trata infecţiile vaginale

Cea mai cunoscutî formă de reumatism este poliartrita reumatoidă, situatie în care articulaţiile (genunchi, glezne, coate) sunt inflamate și dor, sunt sensibile, roşii şi rigide. Durerile pot fi ignorate la început dar devin insuportabile și pot duce la restrângerea activității de zi cu zi.

Chiar dacă nu se vindecă, bolile reumatice pot fi ținute sub control. Iată câteva remedii eficiente, prin care durerile reumatismale pot fi "potolite":

1. Piper Chayenne, ulei de măsline și ghimbir

Ingrediente:

2 linguri de piper cayenne
125 ml de ulei de măsline încălzit sau 250 ml de oțet de mere
o bucățică de 2-3 cm de ghimbir

Mod de preparare:

..............................

Citește mai departe cum se prepară cele mai eficiente remedii naturale pentru dureri reumatismale

×