x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare 5 leacuri băbești pentru durerea de dinți. Ce faci dacă nu reușești să ajungi la stomatolog?

5 leacuri băbești pentru durerea de dinți. Ce faci dacă nu reușești să ajungi la stomatolog?

23 Iun 2020   •   17:43
5 leacuri băbești pentru durerea de dinți. Ce faci dacă nu reușești să ajungi la stomatolog?
Sursa foto: Chalabala/Getty Images/iStockphoto

Migrenele sau durerile de dinţi vă pot strica ziua, mai ales dacă apar din senin şi nu puteţi să vă duceţi imediat la medic. Nu intraţi în panică, pentru că leacul se află mai aproape decât credeţi, chiar în cămară.

1. Consumul de ceapă poate ameliora durerea cumplită de cap. Sub straturile de foi, ceapa conţine uleiuri eterice puternic mirositoare, cu acizi, vitamine şi multe alte substanţe active. Ceapa este aliat de nădejde în cazul migrenelor, ea tratând cu succes durerile insuportabile de cap. În cazul în care vă confruntaţi cu o astfel de situaţie, tăiaţi ceapa rondele şi aplicaţi comprese în zona cefei, dar şi pe tâmple.

2. Ardeiul alungă durerea de dinţi. Durerile de dinţi sunt deseori foarte puternice şi de cele mai multe ori întâlnirea cu medicul stomatolog nu se poate face imediat. Pentru a alina durerea, striviţi un ardei iute şi aplicaţi zeama acestuia direct pe dinte. Atenţie, însă, nu folosiţi metoda decât dacă sunteţi obişnuit cu usturimea provocată de ardei.

.....................

Citește mai departe AICI

×