x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare 50 de beneficii ale uleiului de cocos. De unele dintre ele chiar nu știai nimic!

50 de beneficii ale uleiului de cocos. De unele dintre ele chiar nu știai nimic!

09 Iul 2020   •   17:31
50 de beneficii ale uleiului de cocos. De unele dintre ele chiar nu știai nimic!
Sursa foto: observator.tv

Beneficiile uleiului de cocos au fost cunoscute încă de mult timp în Asia, acolo unde era şi încă mai este folosit frecvent, atât în bucătărie, cât şi în ritualurile de înfrumuseţare.

1. Uleiul de cocos este foarte uşor de asimilat şi de metabolizat de către organism, oferind foarte multă energie.

2. În Asia, în zonele în care se consumă foarte des ulei de cocos, oamenii nu au probleme cu greutatea, ceea ce înseamnă că acest ulei nu determină creşterea în greutate, ci susţine sănătatea. În plus, studii recente ale nutriţioniştilor situează uleiul de cocos printre alimentele care contribuie la diminuarea poftei de mâncare.

3. Uleiul de cocos, spre deosebire de alte uleiuri, are rolul de a scădea nivelul colesterolului şi al trigliceridelor.

4. Având proprietăţi antibacteriene, antivirale, antifungice, uleiul de cocos creşte imunitatea organismului.

5. Acest ulei are şi capacitatea de a regla activitatea glandei tiroide, dar are şi o acţiune benefică în susţinerea funcţionării optime a creierului.

6. Acidul lauric prezent în compoziţia uleiului de cocos ajută la tratarea ulcerului, această substanţă eliminând bacteria Helicobacter Pylori, responsabilă de această afecţiune.

7. Datorită proprietăţilor antimicrobiene, uleiul de cocos ajută în lupta contra indigestiilor cauzate de paraziţi sau ciuperci, fiind de mare ajutor şi în prevenirea infecţiei cu Candida........

Citește mai departe AICI

 

×