x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare 6 beneficii neașteptate ale sărurilor Epsom

6 beneficii neașteptate ale sărurilor Epsom

11 Mar 2016   •   18:20
6 beneficii neașteptate ale sărurilor Epsom

Credeți că ați încercat toate „minunile” naturii? Sarea Epsom, cunoscută și ca sulfat de magneziu, este un remediu natural popular în întreaga lume, cu un preț redus și care poate fi întrebuințat în nenumărate feluri.

Sarea Epsom are în componență două minerale: sulful și magneziul și se obține prin evaporarea apei de mare sau a apei minerale. Este folosită de zeci de ani, dar beneficiile sale continuă să ne surprindă și azi.

 

Potritiv Prevention.com, sărurile Epsom sunt utilizate de oameni din întreaga lume pentru că:

  1. Exfoliază blând pielea

Multe persoane o utilizează ca scrub, produs abraziv de curățare a tenului sau metodă de a reduce punctele negre. Spre deosebire de majoritatea gelurilor exfoliante de pe piață, sarea Epsom nu conține silicon și parabeni, exfoliază blând pielea și se dizolvă imediat în apă călduță.

 

  1. Oferă volum și textură părului subțire

În mod surprinzător, sarea Epsom poate fi utilizată și pe păr, îndepărtând cu ușurință sebumul de pe scalp. În plus, oferă părului volum, făcându-l să pară mai des. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați cantități egale de sare Epsom și balsam de păr, să masați părul cu mixtura rezultată și să lăsați să acționeze timp de 10, 15 minute înainte de a clăti. De asemenea, puteți face o pastă din sare Epsom și apă pentru a elimina celulele moarte de pe scalp, responsabile pentru mâncărimi.

 

  1. Reduc balonarea și retenția de apă

Băile cu săruri Epsom reprezintă o modalitate rapidă de a reduce retenția de apă, deoarece stimulează eliminarea toxinelor și a apei acumulate în țesuturi. Pentru ca remediul să funcționeze, trebuie să folosiți ½ ceașcă cu sare pentru fiecare 25 de kg masă corporală.

 

  1. Calmează durerile musculare

Dacă vă confruntați cu orice tip de durere de mușchi, nu trebuie decât să faceți o baie în apă caldă cu săruri Epsom. Durerile în fază incipientă vor dispărea cu siguranță.

 

  1. Induc o stare de relaxare

Închideți televizorul și computerul, puneți o muzică relaxantă în surdină și faceți o baie lungă și relaxantă cu apă călduță și sare Epsom. Magneziul din săruri ajută la scăderea nivelului de cortizol, hormonul stresului, și de aceea ar trebui să transformați baile cu săruri într-un obicei.

 

  1. Îmbunătățesc sănătatea sistemului osos

Sărurile Epsom conțin magneziu și folosindu-le la baie veți facilita absorbția acestui element. Mulți oameni cred că pentru oase sănătoase ar trebui să consume lactate bogate în calciu, dar acest lucru este fals. În realitate, avem nevoie de magneziu, care se găsește în abundență în sărurile Epsom.

×