x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare 7 utilizări mai puțin cunoscute ale mușețelului

7 utilizări mai puțin cunoscute ale mușețelului

10 Oct 2016   •   14:31
7 utilizări mai puțin cunoscute ale mușețelului

Durerile cauzate de reumatism, cistită, boli dentare scad în intensitate cu ajutorul unor remedii pe bază de flori de mușețel, scrie clicksanatate.ro.

Durerile articulațiilor cauzate de reumatism sunt domolite cu un masaj cu ulei de muşeţel. Uleiul are efect antiinflamator. Este un remediu indicat și în cazul în care ai picioarele obosite.
2. Infuzia de mușețel alungă pofta de țigară

Dacă mesteci boboci de muşeţel uscaţi atunci când abia ai renunțat la tutun, dar parcă ai mai vrea să aprinzi o țigară, e posibil să renunți la idee. Te-ar mai putea ajuta și gargarele cu ceai de mușețel.
3. Adio, dureri de dinți!

În cazul durerilor de dinți sau a abceselor, infuzia de mușețel este o soluție de a le ameliora. Pune 2 lingurițe la o cană cu apă clocotită, așteaptă 15 minute, apoi, după ce se mai răcește poți să clătești gura cu acest ceai. Gargarele pot fi făcute la un interval de 30 de minute.
4. În amestec cu alte plante e indicat în bolile de ficat

Amestecă muşeţel cu mentă, rostopască, albăstrele, anghinare şi sunătoare în părți egale, pentru a face o infuzie benefică în afecțiunile ficatului. Din acest amestec iei o linguriță, pe care o lași la infuzat în 250 ml de apă fiartă. Acest tratament descongestionează, alungă durerile digestive, este antiinflamator și antiseptic.
5. Ceaiul de mușețel alungă simptomele cistitei

Ai dureri și-ți simți abdomenul tensionat? E posibil să fie o infecție urinară, iar un ceai de mușețel și-ar fi de folos, pentru că acționează ca diuretic și antiseptic.  Sunt recomandate 3 căni de ceai pe zi.

×
Subiecte în articol: musetel reumatism cistita boli dentare