x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Această băutură este mai sănătoasă decât apa cu lămâie. Iată de ce ar trebui să o consumați

Această băutură este mai sănătoasă decât apa cu lămâie. Iată de ce ar trebui să o consumați

11 Mar 2016   •   16:34
Această băutură este mai sănătoasă decât apa cu lămâie. Iată de ce ar trebui să o consumați

Turmericul este unul dintre cele mai sănătoase condimente, având puternice proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și anti-îmbătrânire. În medicina alternativă este utilizat drept remediu împotriva a numeroase probleme de sănătate.

 

Compusul datorită căruia turmericul este atât de eficient este curcumina, efectele sale făcând subiectul a peste 7000 de articole științifice.

 

Pentru a beneficia de toate proprietățile acestui condiment, trebuie să îl dizolvați în apă călduță, amestecând foarte bine și să beți amestecul în fiecare dimineață pe stomacul gol.

 

Potrivit healthyfoodhouse.com, ar trebui să consumați această băutură pentru că:

 

1.Ameliorează simptomele artritei

Potrivit unui studiu realizat în 2012, curcumina are un efect mai puternic decât cremele pe bazele de diclofenac în tratarea durerilor și umflăturilor la nivelul încheieturilor.

 

2. Combate inflamația

Numeroase boli cu care se confruntă populațiile occidentale sunt cauzate de inflamațiile cronice. Acest condiment are proprietăți antiinflamatorii mai puternice decât multe dintre medicamentele de pe piață destinate acestei probleme.

 

3. Îmbunătățește digestia

Consumul constant de turmeric îmbunătățește digestia și stimulează secreția de bilă.

 

4. Protejează ficatul

Studiile au arătat că acest condiment este extrem de benefic pentru ficat, putând să regenereze celule acestui organ și să combată efectul toxinelor.

 

5. Alcalinizează corpul

Turmericul are proprietăți alcalinizante, iar crearea unui mediu alcalin în organism joacă un rol extrem de important în prevenirea bolilor, în special a cancerului.

×