x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Acest condiment distruge celulele canceroase, tratează afecțiunile intestinale și combate obezitatea

Acest condiment distruge celulele canceroase, tratează afecțiunile intestinale și combate obezitatea

07 Ian 2016   •   12:41
Acest condiment distruge celulele canceroase, tratează afecțiunile intestinale și combate obezitatea

Știați că problemele tractului intestinal pot fi rezolvate cu ajutorul unui condiment care se află în aproape orice bucătărie? În plus, acest ingredient îmbunătățește digestia, previne bolilele de inimă și cancerul și este de un real ajutor în curele de slăbire.

Probabil vă întrebați despre ce este vorba… Piperul cayenne este condimentul magic, fructul capsicum annuum fiind folosit de-a lungul sutelor de ani în medicina naturistă.

Potrivit www.healthylifetricks.com, piperul cayenne conține numeroase vitamine și minerale, precum vitamina A, vitamina C, complexul de vitamine B, calciu și potasiu, studiile confirmându-i eficiența în tratarea bolilor intestinale.

Cel mai important compus activ din piperul cayenne este capsaicina, un puternic agent anti-cancer. Dr. Sanjay K. Strivastava de la Universitatea din Pittsburgh este cel care a demonstrat că celulele bolnave ale pancreasului pot fi distruse cu ajutorul acestei substanțe, fără ca țesuturile sănătoase să fie afectate.

Iar acesta nu a fost însă unicul studiu referitor la proprietățile piperului cayenne. Un alt articol, publicat în paginile revistei Reuters, surprindea demersul medicilor de la Cedars-Sinai Medical Center și de la Școala de Medicină UCLA. Concluzia acestora a fost că substanța activă, capsaicina, poate distruge până la 80% din celulele cancerului de prostată.

O altă cercetare desfășurată în Japonia a relevat faptul că piperul cayenne împiedică dezvoltarea tumorilor canceroase, experții fiind de părere că acest condiment ar trebui folosit ca adjuvant în tratamentele pentru cancer.

Mai mult decât atât, piperul cayenne este recomandat și în cazul bolilor de inimă, tinctura putând să prevină atacurile de cord, dar și pentru a trata obezitatea. Potrivit ultimelor cercetări, consumul a 10 grame de condiment poate reduce pofta de mâncare și accelera procesul de ardere a grăsimilor.
 

×