x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Acest lapte este aproape la fel de sănătos ca cel matern și are puteri vindecătoare nebănuite

Acest lapte este aproape la fel de sănătos ca cel matern și are puteri vindecătoare nebănuite

12 Feb 2019   •   23:58
Acest lapte este aproape la fel de sănătos ca cel matern și are puteri vindecătoare nebănuite

Despre laptele de măgăriță nu prea am auzit, cu atât mai puțin despre proprietățile sale uimitoare. Și asta din cauza faptului că este un lapte rar întâlnit, pe care nu îl găsim în supermarketuri, oricât l-am cauta. Dar, pe cât este de rar, pe atât este de prețios.

Cunoscut încă din antichitate pentru proprietățile sale uimitoare asupra sănătății, laptele de măgăriță este, conform specialiștilor, cel mai apropiat ca și structură de laptele matern.

Hipocrate, părintele medicinei, îl recomanda pentru tot felul de afecțiuni, începând cu infecțiile, cazurile de otrăvire, diverse răni sau probleme ale ficatului, iar Plinius cel Bătrân îl considera unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru febră mare, dureri în gât sau tuse.

În medicina tradițională românească, laptele de măgăriță era singurul tratament capabil să diminueze puternicele convulsii de tuse persistentă, cunoscută ca și “tusea măgărească”. Aceasta este o tuse generată de bacteria Bordetella Pertussis, desebit de rezistentă la tratament și care dă convulsii puternice timp de aproximativ 100 de zile.

Studii recente au arătat că laptele de măgăriță conține lizozim, o enzimă cu efect antibacterian și antiviral foarte puternic, enzimă care...

Citește mai departe

Sursa foto: Pixabay

×