x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Al treilea ochi şi liniştea din suflet

Al treilea ochi şi liniştea din suflet

de Florin Condurateanu    |    14 Mar 2011   •   18:01
Al treilea ochi şi liniştea din suflet

156259-untitled-1.jpgMedicina din China nu porneşte la tratarea unei suferinţe fără să se gândească că musai trebuie echilibrat şi sufletul. Nici o vindecare, nici o alinare a unui chin din organismul omului nu se pot înfăptui cu un suflet chinuit. Cu un suflet asediat de gânduri negre.

De aceea, atunci când un pacient vine la doctorul Teodor Codlea, renumit în acupunctură şi terapii cu plante după principiile medicinei chinezeşti, degeaba cere să i se rezolve, de exemplu, neplăcerile de la inimă, fiindcă doctorul Codlea echilibrează tot organismul, nu doar o bucăţică din el.

Doctorul Teodor Codlea este medic primar, doctor în medicină şi un veritabil artist în tratamentele cu metodele chinezeşti. Acupunctura şi terapiile cu plante vizează obţinerea unei echilibrări pentru ca omul să se simtă bine pe termen lung. Corpul nostru are capacitate de vindecare şi acupunctura îi stimulează tocmai această şansă de a face vigu­roase armatele de autoapărare ale corpului.

Principiile medicinei din China pot părea la prima vedere surprinzătoare. Iată însă o serie de informaţii legate de terapiile cu acupunctură practicate cu mare succes de doctorul Teodor Codlea. Hipofiza, hipotalamusul şi glandele suprarenale alcătuiesc un ax de glande responsabil de bătăile inimii, de cum dormim, de cum ne adaptăm. Este un ax cu care se reglează sistemul nervos central, adică creierul, dar care descarcă, punându-l într-o stare bună şi pe Măria sa Sufletul.

Pancreasul ascunde secretul tinereţii
Iată alte lucruri care arată ce ecou dau unele organe în zone neaşteptate ale organismului. Un om care are probleme la vezica biliară şi, în general, care are probleme digestive resimte tulburări şi la inimă prin aritmii, prin hipertensiune arterială, prin tahicardie.
Pancreasul deţine secretul tinereţii noastre. Tocmai de aceea e bine să nu furnizăm pancreasului un noian de griji.

Există două puncte în zonele laterale ale gleznelor care reglează somnul, dar şi clipitul ochilor. Pare straniu, dar activarea punctelor de pe lateralele gleznelor ne fac somnul mai profund şi mai odihnitor şi ne reglează mişcarea pleoapelor.

Medicina din China ţine cont că anumite trăiri îşi au locuinţa în unele organe. Iată explicaţiile date de medic primar doctor Codlea, directorul me­dical al Centrului de terapii Diperia­vitamed.
● Mânia se cuibăreşte în ficat.
● Îngrijorarea în pancreas. 
● Teama şi-a fixat filială în rinichi. Cei care au suferinţe ale rinichiului sunt mai fricoşi, dau mai des dovadă de laşitate. Şi aici apare un paradox: în acelaşi timp, rinichiul este respon­sabil cu energia, având o purtare de gentleman. Când rinichiul primeşte semnale că au fost sărăcite în energie alte organe, el le cedează din zestrea lui energetică. n Vezica biliară este organul care îl face pe om să ia decizii cu mult curaj. n Ficatul e strategul nostru care elaborează planul de acţiune. Şi să nu uităm că ficatul nu numai că detoxifică organismul, dar este profund implicat în imunitate.

Inima, casa sufletului
Chinezii n-au făcut niciodată vreo derogare de la princi­piul de bază: inima este sediul sufletului. De altfel, multe teorii ale creştinismului stipulează că unul dintre marile păcate ale omenirii a fost ideea răspândită că sufletul îşi are locaşul în creier. Şi dintre ciudăţeniile abordării complexe făcute de acupunctură cu mare succes de 7.000 de ani, menţinând în viaţă o populaţie de peste un miliard şi jumătate de chinezi, este că sub controlul ficatului, în mod neaşteptat, să află ochii, muşchii, unghiile. Beţivii au ochii roşii, muşchii lor se topesc, suferă de cârcei, iar unghiile alcoolicilor sunt sfărâmicioase.

Vara, iarna, tot anul...
În 2011 sunt fragile ficatul şi vezica biliară, tocmai de aceea ele trebuie întărite din timp prin acupunctură şi terapii cu plante.

Vara trebuie să protejăm inima, să o fortificăm încă din debutul verii.

Vara este asimilată cu o culoare roşie şi tot roşul se atribuie inimii.

Tot inima poate fi fortificată nu numai prin acupunctură, dar e bine să se administreze şi coenzima Q10, păducelul, salvia, roiniţa, astragalul, ganoderma, cordiceps. De fapt, de multă vreme se zice că salvia alungă gândurile rele din inimă.

Vara, simbolizată prin culoarea roşie, culoarea inimii, e bine să mâncăm fructele roşii, cum ar fi: pepenele roşu, căpşunile, zmeura, tomatele.

La început de toamnă, trebuie fortificate două organe, pancreasul şi rinichii, care în mod surprinzător răspund şi de oase, şi de articulaţii.

Iarna domină energia IN, pepenele posedă o energie rece şi de aceea nu eşti tentat să mănânci iarna pepene, fiindcă sporeşte energia rece IN.
● Frigul şi umezeala afectează rinichii şi pancreasul, de aceea sunt ecouri rele în bolile reumatismale.
●Vântul afectează ficatul şi bila.
● Vremea uscată dă ecou rău în plămâni.
● Canicula, ca şi gerul nu fac bine inimii.

De altfel, echilibrarea organismului trebuie să se facă treptat. Medicii chinezi spun că o stare de bine instalată brusc poate face rău. Micile câştiguri consumate construiesc adevărata sănătate. Acupunctura şi terapiile din China se bazează pe ideea că trebuie prevenite bolile, să nu fie lăsate să se instaleze.

×
Subiecte în articol: acupunctura