x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Alimentele care inlocuiesc multivitaminele!

Alimentele care inlocuiesc multivitaminele!

07 Mai 2018   •   14:54
Alimentele care inlocuiesc multivitaminele!

Specialistii americani au stabilit care sunt alimentele care pot inlocui multiviaminele. In opinia exepertilor, vitaminele atat de necesare organismului pot fi obtinute din produsele bogate de substante utile.

 

In plus, dietologii americani recomanda respectarea unui regim alimentar echilibrat, structurat pe ore si bogat in alimente sanatoase.

Multivitaminele pot fi cu succes inlocuite de legume precum ardeiul kapia, diferitele tipuri de varza, cartofii copti sau cei noi.

Din meniul nostru zilnic nu trebuie sa lipseasca, de asemenea, semintele de in, de dovleac, floarea soarelui. Lista trebuie completate cu fasole boabe, mazare, linte, arahide, caju si migdale.

La capitolul cereale trebuie retinute boabele de orz, ovăz, la care se adauga kinoa si orezul brun. Fructe de mare intra si ele in atentie, cu somon, ton, cod, scoici sau creveți.

In ceea ce priveste carnea, sortimentul este destul de "incapator": vită, miel, pui și curcan. Nu uitam nici de ouă, ciuperci și iaurt cu conținut scăzut de grăsimi.

×
Subiecte în articol: alimente multivitamine