x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Alimentele care te ajută să învingi anemia

Alimentele care te ajută să învingi anemia

13 Sep 2016   •   11:21
Alimentele care te ajută să învingi anemia

Anemia apare în momentul în care în organism nu se mai găsesc suficiente rezerve de fier. Ca să previi apariţia acestei probleme de sănătate, ai grijă să incluzi în alimentaţie alimente bogate în fier, scrie clicksanatate.ro.

Atât ficatul de pui sau de vită, cât și rinichii de vită se numără printre alimentele cele mai bogate în fier.  Poți consuma câte o porție, de două-trei ori pe săptămână, dacă te confrunți cu deficit de fier în organism.

Carnea de vită este o sursă bună de fier.  De exemplu, în 100 de grame de carne slabă de vită se găsesc cinci miligrame de fier, de două ori mai mult decât în carnea albă. Cel mai indicat este grătarul de vită, pe care să îl incluzi în alimentaţie cel puţin o dată pe săptămână.

Fructele de mare

O altă sursă importantă de fier sunt fructele de mare. De exemplu, în 100 de grame de scoici se găsesc 15 miligrame de fier. Surse bogate de fier sunt și midiile, dar și stridiile. Și peștele, precum tonul, sardinele, dar și heringul, sunt o sursă importantă de fier pentru organismul uman.

Ciocolata neagră

Ciocolata care conține mai mult de 70% cacao este, de asemenea, o sursă importantă de fier. Este suficient să mănânci două pătrățele pe zi. Astfel, organismul tău nu doar că nu va duce lipsă de fier, dar tu îți vei satisface și pofta de dulce, fără să abuzezi de dulciuri.

×
Subiecte în articol: anemie slabit dieta alimente