x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Alimentul care te scapă de mătreață

Alimentul care te scapă de mătreață

14 Mai 2016   •   20:03
Alimentul care te scapă de mătreață

Ai încercat tot felul de produse și tot nu reușesti să scapi de mătreață? Oamenii de știință îți vin în ajutor cu o nouă descoperire: iaurtul poate ajuta la combatarea acestei neplăceri, scrie clicksanatate.ro.

Mai exact, specialiștii din China sunt de părere că masca cu iaurt este una dintre cele mai eficiente soluții când vine vorba de eliminarea mătreții.

Și asta deoarece alimentul ajută la restabilirea echilibrului de la nivelul scalpului, ceea ce reduce și numărul de bacterii care favorizează apariția mătreții.

Pentru a vedea cu exactitate care sunt cauzele care duc la apariția mătreții și dacă ea poate fi combătută cu ajutorul iaurtului, cercetătorii de la Universitatea „Shanghai’s Jiao Tong“ au luat mostre de la nivelul scalpului de la cei 59 de participanți, cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani.

Astfel, concluziile obținute au arătat că mare parte dintre participanții care aveau mătreață de mai mult timp au obținut rezultate pozitive în ceea ce privește anumiți stafilococi la nivelul scalpului.

„Echilibrarea nivelului de bacterii prezente pe scalp este una dintre soluțiile care ne pot ajuta să scăpăm de mătreață. Iaurtul, aliment recunoscut pentru cantitatea mare de probiotice pe care o conține, este una dintre opțiunile care ne pot ajuta să scăpăm de această neplăcere“, a precizat Bernie Hudson, medic în cadrul Universității din Australia.

 

×
Subiecte în articol: matreata păr coafura