x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Apă de trandafiri pentru ten

Apă de trandafiri pentru ten

22 Mai 2007   •   00:00

Suntem in luna lui florar, luna in care parfumul trandafirilor, crinilor ne imbie de peste tot. In acelaşi timp, florile ne ajută să fim mai frumoase, naturale şi atrăgătoare in fiecare zi. Un ten catifelat şi strălucitor este dorinţa fiecărei femei.Măştile cosmetice in care adăugăm petale de flori (trandafiri, crini, albăstrele, levănţică) ne indeplinesc această dorinţă.

Suntem in luna lui florar, luna in care parfumul trandafirilor, crinilor ne imbie de peste tot. In acelaşi timp, florile ne ajută să fim mai frumoase, naturale şi atrăgătoare in fiecare zi. Un ten catifelat şi strălucitor este dorinţa fiecărei femei.

Măştile cosmetice in care adăugăm petale de flori (trandafiri, crini, albăstrele, levănţică) ne indeplinesc această dorinţă. Aliaţii cei mai buni ai tenului nostru sunt petalele de trandafiri, care au proprietăţi tonifiante şi hidratante puternice. Pentru aceasta faceţi un macerat la rece din petale de trandafir tăiate mărunt. Petalele se lasă in apă rece de seara pănă dimineaţa, apoi ne spălăm faţa cu soluţia obţinută.

Tenul uscat este predispus ridurilor mai mult decăt alte tipuri de ten. O dată cu incălzirea vremii, tenul este mult mai afectat de poluare, de soarele puternic. Pentru a combate efectele negative ale poluării, ale razelor ultraviolete putem profita de proprietăţile hidratante şi emoliente ale altor flori (tei, nalbă, gălbenele, muşeţel). Levănţica, salvia - flori cu proprietăţi astringente şi antiseptice - sunt potrivite pentru tenul iritat.

PETALE DE CRIN CONTRA OBOSELII

Pentru a reda strălucirea tenului, dr. Cristina Pavel, medic specialist medicină generală, cu competenţă in api-fitoterapie şi homeopatie, ne recomandă maceratul la rece din petale de crin. Petalele se ţin in apă rece căteva ore pentru a nu distruge componenta energetică a plantei. Crinul este folosit indeosebi pentru revigorarea tenului obosit, dar şi pentru estomparea cearcănelor. Rezultate uimitoare contra cearcănelor dau compresele cu infuzie din flori de albăstrele.

Aceste flori au şi acţiune antirid: pentru netezirea ridurilor fine putem pregăti o mască pe care o foloseau şi bunicile noastre. Se amestecă argilă şi ceai călduţ de albăstrele, masca se lasă să acţioneze 20-30 de minute. Albăstrelele descongestionează şi calmează pielea sensibilă şi obosită, iar argila contribuie la intărirea musculaturii feţei. Vitaminele şi mineralele din argilă pătrund prin pori şi imbunătăţesc circulaţia sangvină la nivelul feţei.

ULEIURI VOLATILE

Stresul ni se citeşte de cele mai multe ori pe faţă. Putem scăpa de stres dacă facem o baie in care adăugăm căteva picături de ulei volatil de trandafir sau levănţică. O baie călduţă cu uleiuri volatile şi cu petale de flori ne relaxează şi ne asigură un somn liniştit. Proprietăţi relaxante are şi masajul cu uleiuri volatile. Pentru masaj, intr-un ulei bază (de migdale, de sămburi de struguri, de măsline) se pun căteva picături de ulei volatil.

TEI. LEVĂNŢICĂ.

Compresele cu infuzie din flori de tei redau ochilor strălucirea şi atenuează cearcănele. De asemenea, cu infuzie călduţă din flori de tei putem să ne spălăm pe faţă după ce ne-am demachiat. Această infuzie are proprietăţi hidratante şi emoliente. Sub formă de comprese poate fi folosită şi infuzia din flori de levănţică. Florile de levănţică au rol calmant, antiseptic şi descongestionant pentru ten.

×
Subiecte în articol: flori terapii complementare