x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Aparatul care iti citeste in palma

Aparatul care iti citeste in palma

16 Mar 2006   •   00:00

Pana in prezent, nivelul de nutritie al organismului era masurat doar printr-o serie de tehnici invazive, cum ar fi prelevarea de sange. Iar rezultatele pot fi aflate in cateva zile, dupa ce mostra de sange este supusa analizelor chimice de laborator. Insa acum nivelul de vitamine si minerale din organismul nostru poate fi masurat si cu ajutorul unui aparat, numit scanerul biofotonic. Acest aparat revolutionar, de dimensiunea unui prajitor de paine, este capabil sa citeasca in palma pacientului daca organismul sau duce lipsa de antioxidanti. Pentru aceasta, scanerul nutritional utilizeaza o raza laser de culoare albastra, de joasa intensitate, care poate fi asemanata cu raza laser a unui CD-player.

Cum functioneaza

Singurul lucru pe care pacientul trebuie sa il faca este sa se aseze comod pe un scaun si sa isi pozitioneze palma in dreptul razei albastre produse de aparat. Pentru rezultate optime, mana trebuie sa ramana in aceasta pozitie aproximativ 3 minute. "In acest timp, dispozitivul scaneaza tesutul din palma, actionand asupra moleculelor compusilor chimici din tesut. Consecinta acestei actiuni realizate de scaner este ca moleculele de antioxidanti din organism incep sa emita fotoni, cu o lungime de unda care poate fi captata de aparat", explica Florin Balint, care realizeaza astfel de scanari nutritionale. In timpul scanarii, dispozitivul aduna mii de informatii despre nivelul vitaminelor si mineralelor din organismul dumneavoastra. Toate aceste informatii sunt convertite de aparat intr-un numar, denumit "scorul antioxidant personal". Scanerul nutritional este conectat la un computer, pe ecranul caruia apar dupa cele 3 minute de scanare numerele corespunzatoare nivelului vitaminelor si mineralelor din corpul dumneavoastra. In acest fel, intr-un interval scurt de timp, veti afla daca antioxidantii din organsimul dumneavoastra se incadreaza sau nu in limitele normale. Cu rezultatele obtinute de scanerul biofotonic va puteti prezenta apoi la medic, care va va prescrie un tratament.

ANTIOXIDANTI. Carenta de antioxidanti, factori biologici activi, este cauza aparitiei unui numar mare de boli. Stresul, tutunul, alcoolul, dieta dezechilibrata sunt elemente care favorizeaza producerea in metabolismul uman a unor cantitati mari de radicali liberi periculosi pentru sanatate. Distrugerea radicalilor liberi este realizata de antioxidanti – vitamine si minerale. Acestia sunt grupati in mai multe categorii: antioxidantii primari (vitamina C naturala, betacarotenul natural, seleniul), antioxidantii secundari (vitaminele B1, B3, B5, B6, zincul, magneziul, cuprul), antioxidantii complementari (acidul folic, biotina). Pentru a atinge nivelul normal de antioxidanti in organism, specialistii ne sfatuiesc sa consumam cat mai multe fructe si legume proaspete.

AUTOR. Mike Adams, cel care a creat scanerul nutritional, este un medic nutritionist american cu peste 4.000 de ore de studiu in ceea ce priveste nutritia si adevaratele cauze ale aparitiei diferitelor boli. Ideea de a crea acest aparat i-a venit in momentul in care el insusi era la limita obezitatii si avea tensiunea crescuta. Dupa ce a creat scanerul si l-a testat el insusi, dr. Adams a fost impulsionat sa isi schimbe regimul de viata.

STIATI CA
  • Utilizarea scanerului biofotonic nu prezinta nici un pericol pentru organism, iar pe parcursul celor 3 minute de scanare nu veti simti absolut nimic.
  • Scorul antioxidant personal va fi un numar care se incadreaza intre 10.000 si 40.000. Astfel, daca numarul obtinut de dumneavoastra este mai jos de 20.000, acest lucru inseamna ca aveti mari carente de vitamine si minerale si ca ar trebui sa luati suplimente. Intre 20.000 si 30.000 este un scor bun, dar care nu arata, totusi, nivelul optim de sanatate. Persoanele care obtin acest scor sunt sfatuite sa manance mai multe fructe si legume proaspete, principala sursa de antioxidanti. Daca obtineti intre 30.000 si 40.000 inseamna ca starea sanatatii dumneavoastra este buna. Acest scor este asociat cu un regim de viata sanatos, care trebuie insa mentinut.
  • ×
    Subiecte în articol: antioxidanti terapii complementare