x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Ardealul mănâncă bio

Ardealul mănâncă bio

de Mihaela Ionescu    |    30 Sep 2009   •   00:00

Alimentele bio au fost la mare căutare la Târgul Verde, care a avut loc la Cluj în perioada 24-27 septembrie, la Iuliul Mall. Participanţii au avut avut posibilitatea să participe la un Gastroshow, de unde au aflat ce pot să mănânce pe parcursul unei zile pentru a evita aditivii alimentari, zahărul sau grăsimile modificate chimice.



Alina Ezdiri şi Ramona Vuza de la Casa Bio au preparat şi oferit spre degustare bucate din alimente ecologice, care au şi proprietăţi nutriţionale deosebite. Untul de avocado sau pateul de naut au fost doar două exemple pentru un mic dejun săţios. Pentru prânz cele două specialiste în nutriţie i-au învăţat pe participanţi să prepare năut fiert cu germeni de ridichie. Nici desertul nu a fost uitat, fiind preparate două dulciuri foarte sănătoase, bune chiar şi pentru copiii mici. Meiul fiert cu stafide şi garnisit cu magiun natural de prune Topoloveni sau cu miere ecologică au cucerit publicul.

Nu numai demonstraţia de gătit sănătos a avut succes. Uleiul de cânepă, tagliatellele cu boia sau cu spanac, făina integrală bio, miere ecologică, magiunul natural de prune Topoloveni, cosmeticele şi jucăriile bio s-au bucurat de cumpărători din toate categoriile. Preţurile au fost promoţionale, aşa încât vânzările au fost mulţumitoare pentru producători.

Mulţi dintre vizitatori au venit special să cumpere anumite produse, mai ales că unele dintre ele nu se găsesc în hipermarketuri, din cauza costurilor foarte mari pe care le-ar implica acest lucru. De exemplu, la standul cu magiun natural de prune Topoloveni, era mereu coadă. În aceeaşi situaţie se află şi cosmeticele din shea butter sau uleiul de cânepă.

×
Subiecte în articol: bio