x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Argintul, antibiotic natural

Argintul, antibiotic natural

03 Apr 2006   •   00:00

Inginerul Mihaita Toma, cel care se ocupa cu distributia apei cu argint coloidal in Bucuresti, spune ca nobilimea europeana consuma in scopuri terapeutice cantitati mari de argint in stare minerala. Aceasta practica avea ca efect o pigmentare albastruie a pielii, iar astfel s-a nascut sintagma "cu sange albastru".

"Stiinta moderna a demonstrat ca argintul poate fi considerat unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale. Prelucrat in laborator, acest metal lupta impotriva agentilor patogeni si poate vindeca raceala in cel mult o zi. Rolul argintului in organismul uman poate fi descris ca un «sistem imunitar secundar»", precizeaza ing. Mihaita Toma. Apa cu argint coloidal este obtinuta prin aplicarea unor tehnologii de ultima ora, care fac argintul total inofensiv pentru organismul uman. Se gaseste in magazinele cu specific naturist si se poate folosi in mod preventiv, dar si in tratamentul infectiilor si al unei game variate de boli: afectiuni ale prostatei, infectii urinare, gastrita, diabet. "Am avut situatii in care persoane cu diabet insulinodependent, in urma tratamentului cu argint coloidal, nu au mai avut nevoie de cantitati mari de insulina, deoarece au prezentat reduceri importante ale glicemiei", arata specialistul.

IN MOD PREVENTIV

Pentru stimularea sistemului imunitar, specialistul recomanda trei-patru lingurite de apa cu argint coloidal pe zi, cu 20 de minute inainte de masa. Pentru ca efectul argintului sa fie maxim, este indicat sa se utilizeze doar lingurite din plastic. Daca folositi lingurite din metal, dupa un timp aceasta se va polei cu argint, iar beneficiile apei scad. "Metoda cea mai eficienta de administrare a acestui remediu este de a tine apa timp de cinci secunde sub limba. Apoi se clateste gura timp de zece secunde, inainte de a inghiti. Apa cu argint coloidal nu are gust, este asemanatoare cu apa obisnuita, iar substantele active sunt absorbite imediat in sange", precizeaza ing. Mihaita Toma.

In cazul infectiilor acute este indicat sa beti trei lingurite cu apa din doua in doua ore. Folosirea apei in acest mod este necesara pentru mentinerea unei anumite concentratii de particule de argint in organism. Terapia cu argint dureaza, in functie de afectiune, 24 de ore sau cateva saptamani. Pentru o luna de terapie se utilizeaza o jumatate de litru de apa cu argint coloidal, care costa aproximativ 1.450.000 de lei vechi.

AVERTISMENT. Terapia cu argint se utilizeaza doar ca remediu adjuvant si nu exclude tratamentul prescris de medicul alopat. Inainte de a apela la acest tip de terapie complementara, este indicat sa va consultati medicul. "La unii bolnavi se poate intampla ca, dupa a treia sau a patra zi de utilizare a apei, sa apara simptome caracteristice gripei. Acestea dispar, daca pacientii beau cantitati mari de lichide", atrage atentia inginerul Mihaita Toma. Tratamentul cu argint este contraindicat doar in situatia bolnavilor care au suferit un transplant. In rest nu exista restrictii de administrare si nici alte efecte adverse.

×
Subiecte în articol: argint terapii complementare