x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Armurariul reduce toxicitatea citostaticelor

Armurariul reduce toxicitatea citostaticelor

de Gina Matei    |    20 Mar 2011   •   16:35
Armurariul reduce toxicitatea citostaticelor

157285-18-23-sante-8.jpgProdusele sintetice destinate sănătăţii celulei hepatice se bazează pe formula armurariului.
Motivul: armurariul este cel mai bun rege­nerator al celulei hepatice. Substanţa căreia i se datorează această proprietate este silimarina.

 

Hepatită şi ciroză
Armurariul este disponibil la plafar sub formă de table­te. Se administrează 1-3 tablete pe zi în hepatită şi ciroză, în funcţie de gravitatea bolii. Armurariul pre­vine şi repară leziunile hepatice cauzate de substanţele toxice incluse în corp prin alimentaţie, cum ar fi pestici­de, E-uri, prin respiraţie (factori poluanţi) sau prin ad­ministrarea unor medicamente hepatotoxice. Se admi­nistrează în dislipidemii, infecţii urinare, ficat gras.

Şi pentru că ficatul are de suferit în urma unei cure de slăbire, medicul Cristina Bălănescu recomandă ceaiul de armurariu în această perioadă, preparat dintr-o lingură de seminţe zdrobite la 250 ml de apă. Se infuzează 10 minute şi se beau 3 căni pe zi.
De asemenea, armurariul este de folos bolnavilor de cancer care fac tratament cu citostatice, deoarece reduce efectul toxic al chimioterapiei asupra ficatului şi asupra întregului organism.

 

Ficatul alcoolicului
Armurariul, spune specialistul nostru, ajută la refacerea ficatului alcoolicului. Pentru aceasta se consumă un litru de infuzie pe zi. Se urmează o cură de trei săp­tă­mâni, cu două săptămâni de pauză.

 

Intoxicaţia cu ciuperci
Specialistul nostru recomandă armurariul ca remediu de urgenţă
în cazul intoxicaţiei cu substanţe otrăvitoare, cum sunt cele din ciupercă. Condiţia este ca administrarea de armurariu să se facă în primele 48 de ore de la ingerarea ciupercilor.

Sfatul medicului
Ceaiul şi tabletele de armurariu pot fi administrate chiar şi gravidelor şi copiilor. "Totuşi,  copiii foarte mici sunt exceptaţi", precizează specialistul nostru. De altfel, este indicat ca planta să se adminis­treze numai după consultarea medicului.

×
Subiecte în articol: terapii complementare