x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Aromaterapia face sarcina mai uşoară

Aromaterapia face sarcina mai uşoară

de Gina Matei    |    04 Mai 2010   •   00:00
Aromaterapia face sarcina mai uşoară
Sursa foto: /THINKSTOCK

Uleiurile esenţiale promit o perioadă a sarcinii mai uşoară. Însă înainte de a le utiliza, citeşte cu mare atenţie prospectul şi mai ales consultă un medic specialist.



Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complemen­tare, precizează că în cazul femeilor însărcinate, uleiurile esen­ţiale vor fi folosite pentru inhalaţii, nu pentru masaj corporal.

FĂRĂ AMEŢELI, CU ULEI ESENŢIAL DE ROZMARIN
Dacă ai stări de vomă, încearcă uleiurile esenţiale de busuioc, fenicul, lavandă, melisă, mentă, santal şi trandafir. Poţi inhala direct din sticluţa cu ulei sau poţi să stropeşti o batistă cu câteva picături. Contra ameţelilor, specialistul nostru te sfătuieşte să foloseşti uleiul esenţial de rozmarin. Menta, busuiocul şi feniculul atenuează stările de greaţă, iar uleiurile esenţiale de lavandă şi trandafir vin de hac migrenelor.

Pentru că au efect calmant, lavanda, trandafirul, muşeţelul şi busuiocul sunt recomandate în stările de agitaţie.
„Unele femei au o senzaţie puternică de căldură în corp. Pe acestea le sfătuiesc să inhaleze ulei de muşeţel sau de salvie", precizează specialistul nostru.

FĂRĂ VERGETURI
Cele mai multe femei se tem de apariţia vergeturilor. Tot specialistul nostru are reţeta şi împotriva acestora. Aveţi nevoie de ulei de iasomie, lavandă, muşeţel, portocal, trandafir şi 100 ml ulei de măsline extravirgin presat la rece. Se pun 50 de picături din fiecare ulei în 100 ml de ulei de măsline. Se lasă trei zile, după care se fac aplicaţii pe piele, pe zonele cu vergeturi. „Aplicaţii, nu masaj", atrage atenţia medicul Cristina Bălănescu.

Tot aplicaţii se pot face şi pentru sâni congestionaţi, dureroşi. De data aceasta cu ulei esenţial de mentă.

PICIOARE UMFLATE?
Multe femei se confruntă cu senzaţia neplăcută de picioare umflate. Ce e de făcut în acest sensĂ Se amestecă trei picături ulei de lavandă, două picături de ulei de chiparos şi două picături de ulei de ienupăr. Se fac aplicaţii sau chiar un masaj uşor pe zonele umflate. Masajul se va face prin mişcări uşoare. Asta pentru că anumite puncte, apăsate puternic, pot dăuna sarcinii.

×
Subiecte în articol: terapii complementare