x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Asimilezi calciu cu muguri de brad

Asimilezi calciu cu muguri de brad

22 Mar 2006   •   00:00

Daca rezultatele analizelor anuale au aratat ca aveti carente de calciu, nu este suficient sa beti mult lapte sau sa luati calciu lactic. Aveti nevoie si de un preparat gemoterapic din muguri si mladite de brad, care sa fixeze calciul in oase. "Extractul si gemoderivatele din muguri de brad sunt benefice mai ales in cazul copiilor, pentru favorizarea metabolismului fosfo-calcic si pentru combaterea cariilor dentare. In acelasi timp, mugurii de brad stimuleaza cresterea si eritropoieza (inmultirea celulelor sangvine) si sunt indicati in cazul copiilor cu anemii sau rahitism", precizeaza doctorul Larisa Ionescu-Calinesti, medic specialist medicina interna, cu specializare in api-fitoterapie, de la Centrul National de Acupunctura si Homeopatie.

Osteoporoza

Tot pentru a favoriza absorbtia calciului sunt recomandate produsele gemoterapice (macerate in apa, glicerina si alcool) din mladitele de afin rosu. Acest preparat este indicat femeilor la menopauza, pentru prevenirea osteoporozei. Extractul de afin rosu poate fi asociat cu cel din mladite de mur si de Sequoia gigantea.

Fructe de padure

O alta planta de sezon cu efect remineralizant este urzica moarta, bogata in saruri de potasiu. Infuzia de coada-calului contine dioxid de siliciu, care ajuta la consolidarea tesutului conjunctiv si osos. "Daca beti in mod constant cantitati mici de ceai de coada-calului, veti fi mai feriti de fracturi si de boli la nivelul articulatiilor", va sfatuieste dr. Larisa Ionescu-Calinesti. De asememea, medicul specialist spune ca o sursa buna de saruri minerale o constituie si fructele de padure: scorusele si macesele.

Macesele sub forma de infuzii prelungite sunt recomandate in cazul carentelor de magneziu, mai ales cardiacilor. Pentru o cura de magneziu, macesele se curata de puf si se lasa peste noapte intr-o cana cu 250 ml de apa. Amestecul astfel obtinut se bea dimineata, inainte de micul dejun.

MINERALE. Calciul si magneziul sunt doua minerale esentiale pentru sanatatea noastra. Lipsa de calciu se manifesta prin nervozitate, contractii musculare (carcei), amorteli si furnicaturi, oboseala si rezistenta scazuta la efort. Hipomagnezemia se poate manifesta prin dureri de cap, ameteli, senzatie persistenta de lipsa de aer, diminuarea reflexelor, scaderea tensiunii arteriale, tulburari de ritm cardiac.

ADMINISTRARE. Preparatele gemoterapice sunt indicate, in cazul lipsei de minerale. In fiecare zi se pun 50 de picaturi de extract din muguri de plante la o jumatate de pahar cu apa. Se agita si se bea amestecul rezultat inainte de masa, de trei ori pe zi, timp de trei luni.

×
Subiecte în articol: terapii complementare