x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Răsfăţ pe timp de iarnă. Lomi Lomi: din Hawaii, în SPA-urile din România

Răsfăţ pe timp de iarnă. Lomi Lomi: din Hawaii, în SPA-urile din România

de Oana Portase    |    23 Ian 2018   •   20:50
Răsfăţ pe timp de iarnă. Lomi Lomi: din Hawaii, în SPA-urile din România

Lomi Lomi este o tehnică de masaj veche practicată de indigenii polinezieni din Hawaii. Poate fi un masaj relaxant pentru trup sau ceva mai rapid şi mai revigorant. Partea inedită în Lomi Lomi este că de la început până la final cel care practică masajul nu rupe nicio secundă contactul cu tine. Lomi Lomi reprezintă atingerea care vizează corpul, inima şi spiritul.

BENEFICIILE MASAJULUI HAWAIIAN

stimulează circulaţia sanguină şi limfatică

relaxează profund corpul

elimină stresul şi tensiunea musculară

te scapă de migrene

ajută în cazurile de depresie şi oboseală cronică

Masajul ca o meditaţie

Locuitorii din Hawaii pun mare preţ pe acest masaj care reprezintă şi o formă de meditaţie. O şedinţă clasică de Lomi Lomi începe cu un moment de tăcere, clipă în care se face o conexiune între terapeut şi client. Cel care îţi face masajul pune mâinile pe tine şi spune o rugăciune pentru ca vindecarea să vină odată cu masajul. Se spune că Lomi Lomi atinge nu numai corpul, ci şi inima şi spiritul. Terapeuţii trebuie să aibă experienţă în acest sens, nefiind doar simpli executanţi ai unor mişcări de relaxare. Cel care îţi face masajul trebuie să-ţi transmită o stare de calm, de relaxare profundă, să te ajute să te deconectezi de stresul cotidian. Masajul propriu-zis cuprinde tehnici inedite, pentru că terapeuţii nu-şi desprind mâinile de tine nicio clipă, iar mişcările sunt ample şi crugătoare, ca o apă. Terapeutul foloseşte atât plama, cât şi antebraţul şi cotul ca să te maseze continuu. Un alt aspect inedit al acestui masaj este că niciodată nu este la fel, fiecare ședință fiind diferită, neexistând un set standard de mișcări și zone de masat. Clientul alege tipul de masaj care poate fi executat cu mișcări lente, astfel încât să fie relaxant, sau poate fi ceva mai energic pentru a te revigora. Terapeutul își folosește ambele mâini și poate să te maseze în zone diferite în același timp.

O plimbare senzorială

După ritualul tăcerii, terapeutul îți va pulveriza corpul cu apă pură provenită din izvoarele de origine vulcanică din Hawaii apoi va pregăti uleiurile speciale pentru masaj. Uleiurile folosite sunt vanilie, ylang-ylang, orhidee, monoi, portocală, mandarin, nucă de cocos și nucă de macadamia. Uleiurile și apa termală au proprietăți deosebit de hidratante, iar după masaj pielea ta va fi mai fină și mai catifelată.

Scopul acestui masaj nu este doar pentru relaxare, ci se consideră a fi curativ. Lista beneficiilor cuprinde stimularea circulaţiei sanguine şi a celei limfatice, eliminarea stresului şi a tensiunii musculare, calmează migrenele, ajută în cazurile de depresie și face minuni în situațiile de oboseală cronică. Există și o serie de contraindicații. Masajul Lomi Lomi trebuie evitat de femeile însărcinate, de persoanele care se recuperează după fracturi sau alte boli grave, de cei care suferă de tromboză sau trombofeblită, persoanele care au varice sau cei care suferă de anumite boli de piele.

CONTRAINDICAŢII

recuperare după fracturi sau alte boli grave

sarcină

tromboză sau trombofeblită

varice

boli de piele

Terapie spirituală

Masajul Lomi Lomi mai este considerat a fi și o formă de terapie spirituală. Fiecare ședință trebuie să te lase cu o anumită doză de energie pozitivă, să te simți mai bine, mai ușor, mai relaxat, mai împăcat cu tine. De aceea, Lomi Lomi este indicat și în cazurile de depresie. Tehnicile folosite de terapeut ajuă la eliberarea anumitor blocaje energetice care îți pot afecta starea de spirit și pot duce la anumite boli. De altfel, în anumite tipuri de masaje sunt folosite și pietrele vulcanice calde care sunt plasate în anumite puncte ale corpului. Acestea au rolul de a restabili circulația energiilor în organism. Pietrele sun poziționate pe ceafă, între omoplați, plexul solar și zona lombară.

Cât costă

O ședință de masaj Lomi Lomi durează aproximativ 60 de minute, dar terapeuții recomandă variantele de 90 de minute sau de 120 de minute. Masajul Lomi Lomi costă la SPA-urile din Capitală aproximativ 200 de lei pentru varianta de 60 de minute, ședințele de 90 și de 120 de minute costând undeva peste 300 de lei.

Mouseul care te lasă să îndoi degetele

Gadgetul este un mouse care are o formă revoluţionară. Creatorii Tmouse spun că s-au gândit la o poziţie a mâinii cât mai confortabilă, iar gadgetul lor îţi permite se stai cu degetele îndoite. Tmouse are toate butoanele de care ai nevoie şi este uşor de folosti.

Boxa din duş

Dacă nu te poţi despărţi de muzica ta nici la duş şi vrei să ai un sunet cât mai clar, mica boxă de silicon este ideală. Boxa se conectează prin bluetooth la telefon sau laptop şi poţi asculta piesele preferate în timpul duşului.

Perna care luminează

Pernele care luminează sunt la mare căutare. Acestea funcţionează cu ajutorul LED-urilor şi al bateriilor. Pentru o atmosferă plăcută în living, seara poţi aprinde pernele în loc de veioze.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: terapia lomi lomi