x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Avantajele frigului asupra vieții

Avantajele frigului asupra vieții

29 Noi 2016   •   21:00
Avantajele frigului asupra vieții

Oricât de neplăcută ar fi senzația de frig, ar trebui să te bucure, pentru că frigul este benefic pentru sănătate, te ajută să slăbești și să amâni efectele procesului de îmbătrânire, scrie clicksanatate.ro

Friguroșii ar putea trăi mai mult. Cel puțin asta afirmă specialiştii americani de la Universitatea din Washington, SUA. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că aceleaşi schimbări hormonale care conservă energia şi căldura organismului prin încetinirea metabolismului pot prelungi viaţa.

Noul studiu confirmă rezultatele anterioare ale unor cercetări pe cobai, în care s-a observat că scăderea cu 30% a caloriilor consumate poate prelungi viaţa cu 50 de procente. Pe baza acestor studii, este posibil să se creeze un medicament care ar putea mima înfometarea, fără să fie nevoie să se adopte schimbări drastice în dietă.

Încetinește îmbătrânirea

Aerocrioterapia sau terapia cu frig are aplicaţii multilple, cu efecte benefice pentru frumuseţe (celulită, riduri) şi sănătate (reumatologie, hepatologie, neurologie, cosmetică, sexologie, urologie, ginecologie, endocrinologie, pneumologie, cardiologie, dermatologie, ortopedie şi traumatologie, medicină sportivă).

În timpul unei proceduri efectuate în criosaună, temperatura pielii ajunge la 0°C, tot sângele fiind împins spre organele interne pentru a le păstra calde. După procedură, corpul începe să se încălzească, iar sângele revine în piele.

×
Subiecte în articol: frig raceala sanatate