x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Băuturile care nu ne afectează silueta

Băuturile care nu ne afectează silueta

28 Iul 2016   •   14:49
Băuturile care nu ne afectează silueta

Apa şi ceaiul sunt principalele băuturi care nu ne afectează silueta. În plus, orice vietate are nevoie de apă pentru a supravieţui şi pentru a menţine un echilibru între procesele chimice din organism, scrie ziarulring.ro.

Sânge, urină, limfă, transpiraţie etc., toate au ca substanţă de bază apa. Tot apa este cea care dizolvă şi transportă în organism vitaminele, mineralele şi chiar oxigenul. Nu doar că ne curăţă organimul de toxine, dar consumul echilibrat de apă contribuie la scăderea ponderală.

Patru agumente pro-apă

1. În faza iniţială a regimului se pierde în special apa care trebuie înlocuită pentru a evita deshidratarea;
2. Viteza metabolică (de ardere a caloriilor) este un process chimic ce necesită apă;
3. Apa ajută la eliminarea toxinelor acumulate în organism;
4. Consumul suficient de apă previne constipaţia.

Fibrele, importante

O dietă echilibrată, de slăbire sau de menţinere, trebuie să includă şi un aport considerabil de fibre. Acestea ajută procesul de digestie. De asemenea, dacă beţi apă înaintea mesei, senzaţia de saţietate se poate instala mai repede şi, prin umare, veți mânca mai puţin.

Urina, barometrul hidratării

Cantitatea de apă pe care trebuie să o bea zilnic un om depinde foarte mult de meniul acestuia, înălţime, greutate, temperatura ambiantă şi nivelul de activitate. Un prim semn al unei hidratări optime este aspectul urinei, care va fi de un galben deschis şi transparentă. Nu trebuie să ne temem să bem suficientă apă, gândindu-ne că ea va fi reţinută în organism, pentru că acest lucru se întâmplă doar când mănânci excesiv de sărat.

×
Subiecte în articol: silueta apă regim dieta ceai