x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Beneficiile extractului din sâmburi de struguri

Beneficiile extractului din sâmburi de struguri

14 Noi 2016   •   10:46
 Beneficiile extractului din sâmburi de struguri

Acest extract este un antioxidant mai puternic decât vitaminele C sau E și menține sănătatea inimii. Mai mult, are proprietăți de a reduce riscul de cancer, îmbunătățind starea generală de bine, scrie clickpentrufemei.ro.

Produsul provine din sâmburii de struguri negri și este unul dintre cele mai folosite medicamente naturale în țările europene. Asta pentru că  face parte din grupul de substanțe vegetale numite flavonoide, adică din grupul de antioxidanți puternici care protejează celulele organismului de daunele produse de radicalii liberi. Calitățile terapeutice ale acestui extract se datorează proantocianidinelor, care joacă un rol important în prevenirea bolilor de inimă și a cancerului.

De reținut

Având o capacitate deosebită de a sprijini sănătatea vaselor sangvine, extractul din sâmburi de struguri poate nu numai să reducă riscul de infarct rniocardic, ci și cel de atac cerebral.
Știai că?

… un studiu în domeniu a arătat că administrarea a 300 mg de extract de sâmburi de struguri zilnic, timp de numai 60 de zile, reduce efortul ochilor legat de munca în fața monitorului computerului și îmbunătățește vederea de contrast?

×