x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Beneficiile uluitoare ale ceaiului de trandafiri

Beneficiile uluitoare ale ceaiului de trandafiri

27 Mai 2016   •   16:42
Beneficiile uluitoare ale ceaiului de trandafiri

Acest tip de ceai este renumit în medicina tradiţională pentru faptul că are rezultate excelente în numeroase afecţiuni. Iată ce anume poţi trata cu ajutorul acestuia, dar şi cum trebuie să-l prepari ca să ofere rezultatele dorite, scrie clicksanatate.ro.

Ceaiul de trandafir s-a dovedit a fi un remediu naturist cu rezultate foarte bune pentru menstruaţia neregulată, infertilitate şi oboseală. De asemenea, cu ajutorul acestui ceai vei scăpa de durerile menstruale, dar şi de sângerările abundente din aceată perioadă.

Eficient în răceală şi gripă

Pe de altă parte, este bine de ştiut că ceaiul de trandafir este o bună sursă de vitamina C. Aceasta ajută organismul în lupta împotriva infecţiilor. Aşa că, în caz de răceală sau gripă apelaţi cu mare încredere la acest remediu natural.

Protejează ficatul şi stomacul

Specialiştii în domeniu susţin că acest tip de ceai tratează constipaţia, curăţă vezica urinară şi susţine fluxul biliar. Dacă veţi consuma în fiecare dimineţă câte o ceaşcă de ceai de trandafir veţi avea un ficat fără probleme şi un stomac sănătos.

Te scapă de stres

Totodată, ceaiul de trandafiri poate calma sistemul nervos. În plus, este excelent în afecţiuni precum: stresul, anxietatea, depresia, insomnia şi dereglările obsesiv-compulsive. De asemenea, acest tip de ceai te va scăpa de sindromul oboselii cronice şi de nervozitate.

×