x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Bio pentru păr sănătos

Bio pentru păr sănătos

de Florina Zainescu    |    04 Iul 2008   •   00:00
Bio pentru păr sănătos

ÎNGRIJIRE ● Evitaţi expunerea inutilă la chimicale
Dacă vreţi un şampon care să vă îngrijească părul şi scalpul în mod natural, căutaţi un produs ecologic în magazinele de profil.



ÎNGRIJIRE ● Evitaţi expunerea inutilă la chimicale
Dacă vreţi un şampon care să vă îngrijească părul şi scalpul în mod natural, căutaţi un produs ecologic în magazinele de profil.

Pielea este cel mai mare organ al corpului uman, care are abilitatea de a absorbi substanţe din mediu şi din produsele cu care intră în contact şi de a le transforma în nutrienţi. Însă această proprietate a pielii poate lucra în detrimentul sănătăţii umane, atunci cînd atmosfera este foarte poluată şi majoritatea produselor de îngrijire conţin chimicale periculoase.

În aceste condiţii, înlocuirea şamponului obişnuit cu unul organic este o bună metodă de a vă proteja de expunerea inutilă la sute de substanţe toxice. Printre ingredientele şampoanelor bio autentice nu se regăsesc Sodium Laurel/Laureth Sulfate (SLS/SLES) – o substanţă comună în produsele convenţionale, legată de apariţia calviţiei, a unor afecţiuni ale sistemului nervos şi hormonal şi a diverse forme de cancer –, parabeni – direct legaţi de dezvoltarea cancerului de sîn, propylene glycol – o cunoscută neurotoxină folosită în şampoane pentru "proprietăţile" hidratante şi de catifelare, Lauramide/Lauric DEA şi Cocamide MEA – care în combinaţie cu SLS se transformă într-o adevărată bombă cancerigenă, diazolidinylurea – substanţă cancerigenă, carcinogen parfumuri sintetice – care provoacă alergii – sau p-phenylenediamine (PPD) şi derivaţii din petrol 4-MMPD şi 4-MMPD Sulphate – ce "stimulează" căderea părului şi chiar apariţia unor forme de cancer.  

BENEFICII. Şampoanele bio autentice nu numai că vă feresc de contactul cu astfel de toxine, dar oferă şi beneficii pentru podoaba capilară, graţie extractelor vegetale active, uleiurilor naturale, mineralelor şi vitaminelor pe care le conţin. De exemplu, şamponul organic preparat cu ulei de nucă de cocos şi aloe vera stimulează creşterea sănătoasă a părului, iar cel cu unt de Shea îi dă strălucire şi îl hidratează de la rădăcină pînă la vîrf. Pe piaţa românească, şampoane eco pot fi cumpărate din magazinele Natural Paris, Leacul sau Pukka Food din Capitală, Bio Markt din Timişoara, precum şi on-line, de la www.rangali.ro, www.bodyalchemist.ro sau www.sauber.ro.

×
Subiecte în articol: bio