x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Bitter suedez

de Gina Matei    |    19 Ian 2010   •   00:00
Bitter suedez
Sursa foto: /iSTOCKPHOTO

Un extract hidroalcoolic şi multe beneficii. Biteer suedez. Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare de la Centrul medical Clar Med, recomandă bitterul suedez în tratarea mai multor afecţiuni.



GUTURAI, RĂCEALĂ, GRIPĂ. Încă de la primele simptome ale guturaiului trebuie luate măsuri. Astfel, se înmoaie o bucată de vată în bitter suedez, se pune sub nas şi se inspiră puternic de mai multe ori. Efect: vaporii de bitter suedez uşurează respiraţia.

TULBURĂRILE MENSTRUALE. Ciclu menstrual dureros, abundent? Administrarea bitterului suedez într-un mod aparte remediază aceste probleme. Astfel, cu patru-cinci zile înaintea menstruaţiei, se administrează câte o linguriţă de trei ori pe zi, urmând ca în primele două zile în care ciclul menstrual s-a declanşat să se administreze câte o jumătate de linguriţă de cinci-şase ori pe zi.

BOLI CARDIACE. Bitterul suedez reduce valorile colesterolului, ajută la menţinerea flexibilităţii vaselor de sânge. Specialistul nostru îl recomandă pentru efectul tonic cardiac. Pentru obţinerea acestor efecte, bitterul suedez se administrează două luni, câte trei linguriţe pe zi.

FEBRĂ. Este indicat ca bitterul suedez să fie administrat chiar de la începutul instalării stărilor febrile. În aceste cazuri, în primele zile, se va administra câte o linguriţă la o jumătate de pahar cu apă, din două în două ore. Din momentul în care constataţi  reducerea temperaturii, remediul se administrează normal: câte o linguriţă de trei ori pe zi.

ANOREXIE. Bitterul suedez declanşează senzaţia naturală de foame, echilibrând funcţiile digestive. "Este necesar să nu se sară peste mese, bitterul suedez fiind administrat cu 20 de minute înainte de cele trei mese principale", precizează specialistul nostru. În acest caz, doza recomandată este de 1-2 linguriţe la o cană cu apă.

EFECTE:
· calmează durerile de dinţi: se ţine în gură un amestec din puţină apă şi o lingură de bitter sau se pune o compresă înmuiată pe dintele dureros;

· îmbunătăţeşte tonusul psihic;

· elimină viermii intestinali;

· combate constipaţia.


×
Subiecte în articol: terapii complementare