x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Când să iei medicamentele în funcție de destinația lor

Când să iei medicamentele în funcție de destinația lor

24 Noi 2016   •   21:08
Când să iei medicamentele în funcție de destinația lor

Se întâmplă uneori ca medicul sau farmacistul să nu-ți indice precis perioada zilei în care ar fi cel mai bine să iei un medicament pentru ca acesta să aibă eficiență maximă. Cere-le recomandări în acest sens și ține cont de ele, mai ales dacă suferi de osteoporoză, artrită, boli de inimă sau de stomac, scrie clicksanatate.ro.

Cu 30 de minute înainte de masă…

…în caz de arsuri gastrice. Medicii recomandă administrarea medicamentelor antiacide cu 30 de minute înainte de prima masă a zilei. Cu toate acestea, pastilele sunt mult mai eficiente împotriva refluxului de acid atunci când sunt luate seara, sunt de părere cercetătorii de la Universitatea din Kansas.

Marcus Harbord, gastroenterolog la Spitalul Chelsea &Westminster din Londra, sugerează împărțirea dozei zilnice, luându-se jumătate dimineața, iar cealaltă seara, pentru a menține simptomele sub control, în orice moment.

Dimineața…

…dacă ești cardiac. Este cunoscut faptul că  sunt riscuri de trei ori mai mari ca atacurile de inimă și accidentele vasculare cerebrale să aibă loc dimineața decât în orice alt moment al zilei. Cercetătorii de la Școala de Medicină din Ohio au identificat o proteină numită KLF15, care este esențială în reglarea ritmului cardiac.

Aceștia au descoperit că impulsurile electrice ale inimii sunt mai lente de la ora 6 dimineața până la prânz. Cercetătorii spun că pe măsură ce durata dintre impulsuri încetinește, inima are mai multe șanse să iasă din ritm, acest lucru favorizând apariția atacului de cord. De aceea, este mai bine ca medicamentele să fie luate dimineața.

×
Subiecte în articol: medicamente pastile afectiuni