x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Când te salvează oțetul

Când te salvează oțetul

15 Iun 2016   •   11:37
Când te salvează oțetul

Banalul oțet îți vine în ajutor în diverse situații, fiind un bun dezinfectant, dar și o soluție efiecientă și a îndemână pentru curățarea multor suprafețe din casă, scrie clickpentrufemei.ro.

Ai arsuri solare

Un amestec de oțet cu apă în părți egale este extraordinară pentru pielea care se resimte după o expunere prelungită la soare. Reține acest remediu pentru perioada de concediu și asigură-te că ai la tine puțin oțet în primele zile de plajă.
Te doare gâtul

Oțetul este și un bun remediu contra usturimii gâtului în caz de răceală. La primele semne, poți să faci gargară cu un amestec făcut dintr-un pahar cu apă călduță și o lingură de oțet. Un alt preparat util îndeosebi în caz de tuse este cel format din cantități egale de oțet de mere și de miere.
Ți s-a rărit părul

Pentru a stopa căderea părului și a avea un plus de strălucire folosește oțet în timpul spălării podoabei capilare. După șamponare, clătește cu un amestec făcut din 2 căni de apă caldă și o lingură de oțet. Dacă mirosul părului ți se pare neplăcut, folosește la final puțin ceai de mușețel ori câteva picături de ulei esențial.
Ai febră musculară

Cu oțet de mere poți să-ți alini durerile cauzate de febra musculară după o drumeție la munte sau dacă n-ai mai făcut de mult sport. Aplică pe zonele dureroase o compresă îmbibată într-un amestec de apă cu oțet de mere. Leacul ajută și pe cei pe care-i chinuie durerile cauzate de artrită, pentru că acidul malic din oțetul de mere dizolvă cristalele de acid uric care se formează în jurul articulațiilor.

×
Subiecte în articol: oţet