x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cartoful, garant al siguranței alimentare

Cartoful, garant al siguranței alimentare

06 Aug 2020   •   13:06
Cartoful, garant al siguranței alimentare

Rolul pe care cartoful l-a avut în siguranța alimentară, de-a lungul secolelor, în America sau în Europa, ca și peste tot în lume, este de necontestat.

O țară ca Irlanda, de exemplu, a reușit să se ridice o dată cu introducerea culturii de cartof – tot așa cum, din nefericire, bazându-se aproape exclusiv pe cultura cartofului, a înregistrat o perioadă atroce de foamete, în momentul în care recolta de cartofi a fost compromisă. Cu alte cuvinte, este adevărat că, datorită cartofului – care este folosit cu succes atât în alimentație, cât și în industria farmaceutică sau pentru obținerea de combustobil neconvențional – poți să îți asiguri bunăstarea, dar nu trebuie să faci din el alimentul aproape exclusiv al unui grup de populație.

Problema României astăzi o constituie renunțarea la multe dintre soiurile de cartofi care și-au dovedit rezistența la condițiile piedo-climatice din țara noastră (unele dintre ele create chiar, prin selecții succesive, de către specialiștii români) și, în general, micșorarea numărului de varietăți de cartof care se cultivă la noi................

Află mai mult despre istoria și beneficiile nutritive ale cartofului

×