x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Ce dureri vindecă banalii cartofi

Ce dureri vindecă banalii cartofi

22 Aug 2016   •   19:11
Ce dureri vindecă banalii cartofi

Dincolo de mâncărurile reuşite pe care le prepari din cartofi, aceste legume sunt şi un adevărat medicament al naturii. Descoperă care sunt cele mai eficiente leacuri cu cartofi, scrie clicksanatate.ro.

Te tratează de răceală

Dacă ai roşu în gât, cartoful este un aliat de nădejde. Îţi trebuie  doi cartofi  pe care îi dai pe răzătoare. Pui cartoful ras într-un tifon, apoi aplici pe zona gâtului, în locul în care sunt amigdalele. Faci tratamentul până la vindecare, deoarece ajută la reducerea inflamaţiei.

Utili dacă ai dureri reumatice

Cataplasmele cu cartofi reduc durerea la persoanele care au fost diagnosticate cu reumatism. Cartofii conţi , caci au un puternic efect antioxidanţi care ajută la reducerea inflamaţiei. Totodată sunt de ajutor şi pentru reducerea durerii.

Şi sucul proaspăt de cartofieste eficient, deoarece reduce inflamaţia articulaţiilor. Bei două căni cu suc pe zi,  o lună.

Ajută în caz de ulcer

Sucul de cartofi cruzi este leacul ideal în tratarea ulcerelor gastrice. Acesta calmează şi ajută în procesul de cicarizare a mucoasei. Are şi efect antispastic, fiind de ajutor pentru calmarea crampelor stomacale.

Sucul se alterează repede, de aceea trebuie consumat imediat după ce a fost preparat.

×
Subiecte în articol: cartofi dureri dureri reumatice