x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Ce e important să știi despre glicemie

Ce e important să știi despre glicemie

27 Mai 2016   •   17:19
Ce e important să știi despre glicemie

La noi în ţară, 10% din populația țării suferă de diabet zaharat, acestă situaţie alarmantă fiind confirmată de numeroase studii, scrie clicksanatate.ro.

Ce determină fluctuațiile glicemiei?

Temperatura corpului și glicemia – nivelul glicemic crește în corp odată cu temperatura și diferă de la om la om. Specialiștii în nutriție recomandă consumarea de sucuri proaspete precum cel de sfeclă roșie sau morcovi, precum și consumul de citrice.

Alimentația – după o masă bogată în glucide și proteine, nivelul glicemic crește. Nutriționiștii recomandă consumarea de sucuri proaspete după astfel de mese pentru a ușura digestia, un suc foarte apreciat fiind cel de ananas.

Oxigenul și substanțele volatile – glicemia crește sub influența unor substanțe precum acetonă sau narcotice, la fel de mult cum crește și în cazul lipsei oxigenului, unul din efecte fiind starea de oboseală. Sucurile recomandate sunt și in acest caz cel de sfeclă și de morcov.

Factorii psihologici – stresul are impact negativ asupra organismului crescând glicemia și favorizând instalarea diabetului zaharat. Socurile emoționale, crizele de burn-out sau traumatismele psihologice. Sucul de iarbă de grâu, prin conținutul de antioxidanți ridicat, luptă cu succes împotriva radicalilor liberi și împotriva stresului oxidativ.

×
Subiecte în articol: glicemie hiperglicemiei hipoglicemie diabet