x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Ce facem dacă ne înțeapă o albină? Cele mai eficiente remedii naturiste

Ce facem dacă ne înțeapă o albină? Cele mai eficiente remedii naturiste

06 Iul 2014   •   11:43
Ce facem dacă ne înțeapă o albină? Cele mai eficiente remedii naturiste

Primavara si vara cand soarele arde puternic si florile se deschid, albinele incep sa-si faca treaba. Ce faceti daca ajungeti victima unei albine si isi infige acul veninos in voi? Aflati mijloacele utilizate contra intepaturilor de albine.

Cand ne pot intepa albinele
Cel mai adesea, albinele stau in jurul florilor si plantelor foarte aromate si sunt atrase de oameni imbracati in culori mai saturate. Miscarile bruste par ca o forma de atac pentru ele, astfel incat insectele reactioneaza rapid si sar la lupta.

Albinele sunt considerate foarte periculoase, pentru ca isi lasa acul si apoi mor. In acel ac ele au o cantitate cu otrava. Daca va inteapa brusc, albinele alimenteaza acul cu mult venin si astfel intepatura devine periculoasa. Cele mai periculoase intepaturi sunt in zona gurii si a nasului, deoarece va pot bloca respiratia.
Asa ca atunci cand beti vara o sticla cu suc sau va plimbati in aer liber, verificati intotdeauna daca sunt in preajma albine.
Intepatura de albina va poate pune viata in pericol daca sunteti alergic. Mai mult, medicii spun ca alergia la albine poate fi creata in timp, fara a intelege de fapt ce a provocat asta pacientului. Prin urmare, trebuie sa fiti pregatit mereu si sa stiti ce e de facut, daca va confruntati cu intepaturi de albine.

Ce faceti in cazul unei intepaturi de albine? 

Cititi continuarea ca sa aflati care sunt cele mai eficiente remedii naturiste, AICI

×
Subiecte în articol: felicia lergii albine