x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Ce înseamnă de fapt când ți se zbate ochiul

Ce înseamnă de fapt când ți se zbate ochiul

06 Sep 2016   •   17:39
Ce înseamnă de fapt când ți se zbate ochiul

Sunt voci care cred că dacă ți se zbate un ochi urmează să primești vești proaste sau asociază mișcarea oculară cu tot felul de superstiții nejustificate. Deseori, de vină pot fi carențele nutriționale, cum sunt deficiențele de calciu, magneziu și potasiu, sau stresul și statul mult la calculator, scrie clickpentrufemei.ro.

Nu, când ți se zbate un ochi nu trebuie să spui o rugăciune ca să-ți treacă. Dacă persistă simptomul vreme de câteva zile, chiar săptămâni, e mai bine să mergi la medic.

Zvâcnirea pleoapelor apare destul de des și nu este o problemă de sănătate gravă, în cele mai multe cazuri. Mușchii oculari se contractă în mod spontan și involuntar, timp de câteva secunde sau minute. De ce apare acest spasm la nivelul ochilor? Află în rândurile următoare!
Stresul și oboseala

Când ești stresată, corpul începe să-ți dea semnale diferite. Unul dintre ele este zbaterea ochiului. Dacă spasmul este însoțit și de dureri de ochi, usturimi și vedere încețoșată, e timpul să iei o pauză de la sarcinile care te solicită foarte mult.

×
Subiecte în articol: ochi vedere alergie la ochi