x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Ce ocupații țin departe depresia

Ce ocupații țin departe depresia

17 Aug 2016   •   21:19
Ce ocupații țin departe depresia

Curățenia în casă, schimbarea frecventă a așternuturilor nu numai că te protejează de boli precum cele respiratorii, dar îți dau și o stare de bine, ajutându-te să scapi de stres și de stările de nervozitate, scrie clicksanatate.ro.

Starea de nervozitate care persistă în partea a doua a zilei poate fi combătută ușor cu o ședință de… spălat vase.

Cei care își petrec o parte a serii curățând vasele cu meticulozitate au cu 30% mai multe șanse să-și recâștige pacea interioară. În timp ce mâinile lucrează, poți face și exerciții de respirație.
Curățenia în baie te scapă de stres

Umiditatea din baie favorizează apariția igrasiei, mucegaiului. Rezervându-ți puțin timp pentru a curăța faianța, cada, chiuveta și vasul de toaletă va combate dezvoltarea bacteriilor, dar te va salva și de măcinarea interioară provocată de stres.

Te vei simți ca eliberat de o povară după ce-ți rezervi puțin timp pentru a face să strălucească totul în baie.
Făcutul patului te ajută să te concentrezi mai bine

Studiile au demonstrate că aceia care obișnuiesc să-și facă patul dimineața sunt mai productivi la locul de muncă, mai energici.

Cei mai mulți au un sentiment de împlinire când văd treaba terminată și lucrurile din dormitor puse în ordine. Asta îi încurajează să se concentreze mai bine pentru a termina și alte treburi de peste zi pentru a retrăi starea aceea de mulțumire.

×
Subiecte în articol: curatenie depresie