x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Ce plante medicinale curăță ficatul

Ce plante medicinale curăță ficatul

17 Mai 2016   •   19:46
 Ce plante medicinale curăță ficatul

Ficatul este considerat organul vital al corpului. În plus, pentru a funcționa corect, este necesară o detoxifiere pe care o poți face cu ajutorul plantelor medicinale. Păpădia este una dintre ele, are efect diuretic și luptă împotriva retenției de lichide și atenuează orice inflamație, scrie clickpentrufemei.ro.

Ficatul este responsabil de îndeplinirea funcțiilor primare importante, care includ filtrarea toxinelor, producerea de hormoni, precum și menținerea sub control a proteinelor și zaharurilor. De aceea, este necesară o detoxifiere, pentru ca el să funcționeze corect.

În timp ce este capabil să se detoxifice singur, de obicei ficatul este supraîncărcat cu un stil de viață nesănătos sau este expus la substanțe poluante. Acest lucru îi îngreunează funcțiile de zi cu zi.

Totodată, este un lucru obișnuit să ignorăm problemele hepatice, deoarece stadiile incipiente nu oferă simptome evidente. De aceea, ca măsură de prevenire, putem să stimulăm detoxifierea pentru a ne asigura că ficatul va funcționa în continuare optim.
Iată ce plante curăță în mod natural ficatul:

Laptele de ciulin

De ani de zile, laptele de ciulin a fost evaluat ca fiind una dintre cele mai bune pentru vindecarea problemelor hepatice, dar și ca o plantă medicinală care detoxifică ficatul. În plus, ajută la curățarea lui și a vezicii biliare, le protejează și reduce inflamația care poate povoca leziuni tisulare.

Laptele de ciulin stimulează eliminarea substanțelor toxice din organism, și este o modalitate foarte bună de a preveni și trata diferite boli care pot fi asociate cu un ficat nesănătos. În plus, este redus impactul negativ produs de consumul excesiv de alcool, dar și de alte substanțe nocive care pot fi asociate cu un ficat nesănătos.

×
Subiecte în articol: plante medicinale ficat crize de ficat