x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Ce tratează vița de vie. Cum scapi de anumite afecțiuni cu acest vechi leac

Ce tratează vița de vie. Cum scapi de anumite afecțiuni cu acest vechi leac

10 Mai 2016   •   16:36
 Ce tratează vița de vie. Cum scapi de anumite afecțiuni cu acest vechi leac

Vița de vie este folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru tratarea sau ameliorarea a numeroase afecțiuni. Printre acestea amintim bolile de ochi, piele sau chiar mai multe tipuri de cancer. În acest articol, poți afla ce mai poți trata cu ajutorul acestei plante, scrie clicksanatate.ro.

Nu este de mirare că această plantă este recunoscută pentru faptul că aduce numeroase beneficii organismului. Mai ales că, vița de vie este ușor de găsit la noi în țară și merită o încercare.

Ce conține această plantă

În primul rând, ne putem da seama cât de folositoare ne poate fi vița de vie în tratarea diferitelor afecțiuni dacă ne uităm la ce conține aceasta. Frunzele de viţă au în componență taninuri catehice, antociani, esteri ai acizilor hidroxicinamici, acid tartric și săruri minerale.

Nici fructele (strugurii) nu sunt mai prejos. Acestea sunt bogate în acizi volatili, taninuri, acid malic, tartric, răşini, enocianină (pigmentul din strugurii închişi la culoare). În plus, strugurii sunt surse importante de vitamina A,C,E, dar și a întregului complex al vitaminei B.

Tratează bolile de ochi

Seva viței de vie este folosită pentru tratarea bolilor de ochi şi de piele. Pe de altă parte, frunzele sunt utilizate pentru oprirea sângerărilor. De asemenea, strugurii necopţi au dat rezultate excelente în inflamaţiile gâtului și în bolilor infecţioase. Strugurii copți pot avea un rol excelent în tratarea tuberculozei.

 

×
Subiecte în articol: vita de vie dureri de ochi struguri