x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Ceaiul meu antiîmbătrînire

Ceaiul meu antiîmbătrînire

de Andrada Floria    |    01 Iul 2008   •   00:00

Ceaiul verde este băutura preferată a fotomodelelor. Pentru că are proprietăţi energizante, înlocuind cu succes cafeaua. Dar mai ales pentru că menţine pielea tînără. Proprietăţile ceaiului verde asupra pielii au fost demonstrate de numeroase studii internaţionale: protecţia de efectele nocive ale soarelui, prevenirea îmbătrînirii premature a pielii, dar şi a cancerului cutanat.



Ceaiul verde este băutura preferată a fotomodelelor. Pentru că are proprietăţi energizante, înlocuind cu succes cafeaua. Dar mai ales pentru că menţine pielea tînără. Proprietăţile ceaiului verde asupra pielii au fost demonstrate de numeroase studii internaţionale: protecţia de efectele nocive ale soarelui, prevenirea îmbătrînirii premature a pielii, dar şi a cancerului cutanat. Conform acestor studii, ceaiul verde aplicat pe piele neutralizează radicalii liberi şi reduce inflamaţia de la nivelul pielii. De aceea, specialiştii recomandă ca, înainte de a merge la plajă, să ne aplicăm pe piele comprese cu ceai verde. În combinaţie cu cremele cu factor de protecţie solară, ceaiul verde asigură o piele fermă, catifelată, luminoasă, chiar şi după mai multe ore de plajă.

Riduri

Ceaiul verde conţine o cantitate impresionantă de antioxidanţi şi de aceea este ideal pentru încetinirea procesului de îmbătrînire a pielii. Polifenolii din compoziţia ceaiului ajută la estomparea cearcănelor şi la îndepărtarea pungilor de sub ochi. Însă poate ceaiul verde să reducă ridurile deja existente? În cadrul unui studiu din 2005 s-a demonstrat că, dacă aplicăm timp de opt săptămîni comprese cu ceai verde pe zonele cu riduri, pielea devine mai elastică, ridurile mici dispar, iar cele profunde se estompează. Pentru ca rezultatele să fie maxime, fitoterapeuţii recomandă ca, pe lîngă comprese,  să facem o cură internă cu infuzie de ceai verde. Astfel, tenul va deveni mai curat şi mai luminos.

Macerat

Pentru comprese, se prepară un macerat de ceai verde dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă. Se lasă la macerat de seara pînă dimineaţa. Compresele reci se aplică pe ochi şi se lasă să acţioneze timp de 10-15 minute.

Din ceaiul verde se pot face şi măşti astringente, benefice în special pentru tenul gras, acneic, cu pori dilataţi. Se amestecă o cană cu infuzie de ceai verde cu argilă, astfel încît să se obţină o pastă omogenă. Se aplică pe faţă şi se îndepărtează cu apă din abundenţă după un sfert de oră.

CREME. În comerţ există o varietate de creme cu extract de ceai verde. Însă specialiştii fitoterapeuţi ne recomandă să alegem compresele cu macerat de ceai verde. Deoarece polifenolii din compoziţia acestui tip de ceai sînt extrem de sensibili şi îşi pierd proprietăţile în combinaţie cu alte ingrediente.

×
Subiecte în articol: verde ceaiul ceai terapii complementare