x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Ceaiul verde intinereşte

Ceaiul verde intinereşte

11 Dec 2007   •   00:00

Antioxidanţii incetinesc imbătrănirea, combat acţiunea radicalilor liberi şi ajută la regenerarea epidermei, de aceea din ce in ce mai mulţi producători de cosmetice adaugă in creme extracte de ceai verde.

Antioxidanţii incetinesc imbătrănirea, iar ceaiul verde conţine antioxidanţi din belşug. Aceste substanţe combat acţiunea radicalilor liberi şi ajută la regenerarea epidermei, de aceea din ce in ce mai mulţi producători de cosmetice adaugă in creme extracte de ceai verde. Cearcănele, ridurile, pungile de sub ochi sunt estompate insă şi fără creme sofisticate sau tratamente cosmetice. Banalele comprese pot trata cu succes toate aceste probleme ale tenului. Dr Cristina Pavel, medic de familie, cu competenţă in apifitoterapie şi homeopatie, recomandă pentru aceste comprese un macerat de ceai verde. Se prepară cu o linguriţă de plantă la o cană cu apă şi se lasă apoi la macerat de seara pănă dimineaţa. Compresele, reci sau la temperatura camerei, se aplică pe ochi timp de 10-15 minute, zilnic.


Astringent

Compresele sunt benefice oricărui tip de ten, insă măştile cu ceai verde sunt recomandate in mod deosebit tenului gras, acneic, cu pori dilataţi şi cu un aspect nesănătos, fiindcă această plantă are efect astringent.

O mască pentru tenul gras se poate prepara dintr-un amestec cu infuzie de ceai verde şi argilă, ambele cu efect astringent. Infuzia (plantă opărită) se prepară dintr-o linguriţă de ceai verde la o cană cu apă şi se amestecă apoi cu argila, pentru a obţine o pastă omogenă. Se aplică pe faţă şi se indepărtează după un sfert de oră. Pentru hidratare, se pot adăuga sucuri proaspete din legume şi fructe. "Şi persoanele cu tenul uscat pot folosi ceaiul verde pentru măşti, dar numai in amestec cu plante blănde, precum muşeţelul, gălbenelele, nalba, brusturele. Se prepară o infuzie cu ceai verde şi una dintre aceste plante sau un amestec in părţi egale cu toate plantele", recomandă dr Cristina Pavel. Se foloseşte o linguriţă din amestec la o cană cu apă, iar infuzia obţinută se amestecă apoi cu argilă.

PIELE. Compresele cu ceai verde intineresc pielea, ii redau elasticitatea şi supleţea, dar in paralel cu tratamentele cosmetice este recomandat şi consumul zilnic al unei căni de ceai. "Tenul va fi mai curat şi mai luminos dacă ceaiul verde este administrat şi intern. Il recomand cu atăt mai mult persoanelor care lucrează la calculator sau intr-un mediu cu radiaţii, situaţii in care ar trebui să consume zilnic un litru de ceai verde", precizează dr Cristina Pavel.

×
Subiecte în articol: verde ceai terapii complementare