x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cele mai bune antiriduri naturale

Cele mai bune antiriduri naturale

09 Mai 2016   •   11:30
Cele mai bune antiriduri naturale

Cauzate cel mai adesea de trecerea timpului, dar și de stres, dietă dezechilibrată și de lipsa somnului, ridurile sunt primele care trag semnalul de alarmă și ne fac ceva mai atente la îngrijirea pielii, scrie clicksanatate.ro.

Ridurile fac parte din procesul natural de îmbătrânire, atunci când nivelul colagenului și al elastinei din țesutul conjunctiv al pielii scad destul de mult. Mai pot fi favorizate și de expunerea îndelungată la soare, de fumat, unele medicamente, stres, pierderea bruscă în greutate, predispoziția genetică și pierderea involuntară a anumitor vitamine-cheie, precum vitamina E.

Deși ridurile deja formate nu vor putea fi eliminate ca prin miracol, ele pot fi împiedicate să se accentueze. De asemenea, o rutină de îngrijire adaptată vârstei și stilului de viață poate stopa apariția altor riduri. Pentru asta, poți recurge la remedii și tratamente din natură, cu eficiență testată de-a lungul timpului.

Mască de albuș

Acesta este plin de proteine care refac țesuturile și potasiul, care menține umezeala în celulele pielii. Mai conține, de asemenea, riboflavină, compus ce elimină toxinele și radicalii liberi, și magneziu, care încetinește procesul de îmbătrânire și face pielea radiantă. Albușul mai este recomandat și în cazul acneei, datorită lizozimului conținut, un compus antibacterian natural care digeră pereții celulari ai bacteriilor.

Amestecă albușul unui ou cu 1 linguriță de suc proaspăt de lămâie și ½ de linguriță de miere, pentru a profita de avantajele astringente, antiseptice și antibacteriene ale acestora. Lasă 10 minute pe piele, după care spală fața cu apă potrivită.

×
Subiecte în articol: riduri ten