x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cele mai bune leacuri contra tusei

Cele mai bune leacuri contra tusei

15 Noi 2016   •   17:19
Cele mai bune leacuri contra tusei

Tusea supărătoare, care însoţeşte răcelile şi gripa de sezon, poate fi tratată mai uşor dacă apelezi la remediile din natură. Iată despre ce leacuri este vorba, scrie clicksanatate.ro.

Hreanul

Are un conţinut bogat de săruri minerale, magneziu, uleuri volatile, ceea ce face din hrean un bun remediu contra tusei. Ajută şi la ameliorarea celorlalte simtome ale gripei şi virozelor respiratorii, fiind un puternic antibiotic natural şi un expectorant bun.

Ceapa

Eficientă în tratarea tusei este şi banala ceapă. Pui la fiert câteva frunze de ceapă, în 200 ml de apă. Când dă ăn clocot, iei de pe foc şi laşi să se răcească. Leacul este recomandat de două ori pe zi, înainte de masă.

Ridichea neagră

Contra tusei există un leac foarte bun: ridiche neagră şi miere. Ridichea are proprietăţi antitusive, desfundă căile respiratorii şi este un bun imunostimulator, în timp ce mierea are proprietăţi antibacteriene.

Ridichea neagră este bogată în vitaminele A, B şi C, fiind foarte eficiente în lupta cu răcelile şi gripa,. Conţin şi potasiu, calciu, iod şi magneziu, minerale de care organismul are nevoie când este slăbit. Scobeşti o ridiche neagră de mărime medie şi umpli golul cu câteva linguriţe de zahăr. Laşi o zi la macerat, timp în care se formează un sirop gros. Iei câte trei-patru linguriţe pe zi.

×
Subiecte în articol: tuse raceala bronsita