x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cele mai bune remedii naturale pentru combaterea asteniei de primăvară

Cele mai bune remedii naturale pentru combaterea asteniei de primăvară

19 Apr 2018   •   16:12
Cele mai bune remedii naturale pentru combaterea asteniei de primăvară

Mulți oameni privesc primăvara ca cel mai bun și cel mai frumos sezon al anului. Le place să observe reînnoirea totală a naturii după o iarnă lungă și rece. Află care sunt cele mai bune tratamente naturale.

Acest proces natural este incredibil de frumos, dar poate avea influență atât pozitivă, cât și negativă asupra bunăstării fizice și mentale umane. Ați observat modificări în starea dvs generală primăvara?

Motivele pentru astenia de primăvară sunt foarte diverse, dar una dintre cele mai comune este schimbarea de sezon și acest lucru se întâmplă atunci când corpul nostru nu reușește să se adapteze la schimbările care au loc în mediul inconjurător.

Corpul nostru se adaptează la vreme rece, iar atunci când vine primăvară, modificările care apar în mediu ne pot afecta, de exemplu, mai multă lumină în timpul zilei, schimbări de temperatură și schimbări de presiune atmosferică.

Problema este foarte frecventă și poate cauza o mare problemă, în special în cazul în care este coroborată cu o mare cantitate de stres.

Simptomele sale mai includ creșterea frecvenței cardiace, pierderea poftei de mâncare, neliniște, amețeli, iritabilitate.

Astenia este mai întâlnită la femei și apare cel mai frecvent în intervalul de vârstă 30 și 40 de ani. (PM)

Astenia de primavara este o conditie medicala care se traduce prin stare de epuizare, oboseala cauzate de schimbarea anotimpurilor. Pe langa starile de oboseala, astenia de primavara mai este asociata cu melancolia si chiar cu depresia usoara.

Simptome

Potrivit specialistilor, astenia de primavara afecteaza mai mult femeile, al caror organism se adapteaza mai greu la noul mediu. Dar, astenia de primavara mai poate fi cauzata si de schimbarile hormonale care se petrec sau din cauza lipsei vitaminelor si mineralelor esentiale.

Alte simptome ale asteniei de primavara includ:

– tristete inexplicabila
– stari de nervozitate
– lipsa poftei de mancare
– tensiune arteriala scazuta
– dureri de cap
– apatie
– dureri musculare.

Remedii

..................

Citește mai departe despre tratamentul pentru astenia de primăvară

×