x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cele mai cunoscute specii de USTUROI și beneficiile acestora

Cele mai cunoscute specii de USTUROI și beneficiile acestora

02 Dec 2015   •   15:08
Cele mai cunoscute specii de USTUROI și beneficiile acestora
Sursa foto: Kovaleva_Ka/Getty Images/iStockphoto

Usturoiul a fost utilizat încă din cele mai vechi timpuri și nu doar pentru aroma sa specifică, ci și pentru numeroasele proprietăți curative.

Usturoiul pe care îl consumăm de obicei este doar una din speciile genului Allium, având denumirea Allium sativum. Cele mai cunoscute „rude” ale sale care aparțin aceluiași gen sunt prazul, ceapa, arpagicul, chive și rakkyo.

Potrivit HealthyFoodHouse.com, fiecare specie din genul Allium are propriile efecte benefice asupra organismului. Iată care sunt acestea:


Usturoiul

Usturoiul are proprietăți anti-inflamatorii, conține mangan și vitamina C, fiind un remediu eficient pentru gripe și răceli. Usturoiul are o cantitate mare de crom, mineral care joacă un rol important în reglarea nivelului glucozei din sânge. De aceea, este mai mult decât recomandat diabeticilor.


Prazul

Din păcate, multe persoane nu știu că prazul este o sursă importantă de acid folic, important pentru menținerea stării de sănătate. Cele mai importante vitamine sunt cele din complexul B, care protejează inima și vasele de sânge. În plus, polifenolul din praz are un efect antioxidant.


Ceapa

Asemenea prazului, ceapa îmbunătățește starea de sănătate a sistemul sanguin și previne dezvoltarea celulelor canceroase. Extractul de ceapă are proprietăți antibacteriene, protejând astfel organismul de gripe și răceli. Consumul regulat de ceapă întărește sistemul imunitar.


Arpagicul

Arpagicul are un efect energizant, putând să combată oboseala datorită conținutului ridicat de fier și vitamina C.


Usturoiul verde

Usturoiul verde este o sursă importantă de vitamina C și vitamina K, importante pentru dezvoltarea sănătoasă a oaselor. Mai exact, vitamina K joacă un rol important în menținerea densității osoase și vitamina C stimulează producția de colagen care întărește oasele și face ca organismul să absoarbă mai bine calciul din alimente.

Usturoiul verde protejează corpul de inflamații și conține vitamina A, care îmbunătățește vederea. 

×
Subiecte în articol: usturoi ceapa praz sanatate usturoiul allium