x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cele mai periculoase remedii din popor. Ce e bine să nu faci

Cele mai periculoase remedii din popor. Ce e bine să nu faci

16 Mai 2016   •   14:52
Cele mai periculoase remedii din popor. Ce e bine să nu faci

Unele leacuri, inofensive la prima vedere, ne pot face mai mult rău decât bine. De aceea, e bine să știi care sunt cele mai periculoase remedii din popor, scrie clickpentrufemei.ro.

De la eliminarea cerumenului cu o lumânare până la tratarea arsurilor cu unt sau pastă de dinți, aici sunt 4 remedii din popor, care nu au atât de multe beneficii precum crezi.
Cele mai periculoase remedii din popor. Curățarea urechii cu o lumânarea

„Ceara este un lubrifiant natural pentru ureche“, spune Jennifer Smullen, medic american. „Aceasta hidroizolează urechea și are un pH acid, prevenind astfel infecțiile urechilor“, explică doctorul.

Având în vedere beneficiile cerumenului pentru organism, de ce totuși vrem s-o eliminăm? Medicii spun că unii oameni au o acumularea de ceară care provoacă mâncarime și tulburări de auz. Astfel, mulți, în loc să cearcă ajutor specializat, aleg să apeleze la un remediu din popor: eliminarea cerumenului cu o lumânare. Mai exact, se introduce capătul fără fitil al unei lumânări, după care acesteia i se dă foc. Căldura emanată va topi ceara, care va fi aspirată înspre exterior. Pe lângă faptul că acest experiment este foarte periculos, medicii atrag atenția că el poate duce la pierderea auzului, arsuri în canalul urechii și pe timpan.

Mai multe, pe clickpentrufemei.ro.

×