x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cinci semne că ai probleme cu ficatul

Cinci semne că ai probleme cu ficatul

14 Sep 2016   •   17:04
Cinci semne că ai probleme cu ficatul

Ficatul ete ca un „filtru“ pentru corpul uman, ajutând la eliminarea toxinelor, dar are rol şi în digestia alimetelor şi în producţia de hormoni. Iată care sunt simptomele unui ficat bolnav, scrie clicksanatate.ro.

1. Durerile din partea dreaptă a abdomenului

Hepatita este o inflamație a ficatului care poate fi acută sau cronică. Boala nu dă simptome, de cele mai multe ori. Însă în momentul în care apar, se manifestă prin dureri în partea dreaptă a abdomenului, urină închisă la culoare, vărsăturile, greață, dar și oboseală accentuată. Persoanele afectate mai pot avea abdomenul umflat în partea dreaptă. În cazul hepatitelor virale, mai pot apărea febra, dar și durerile articulare, simptome asemănătoare cu cele ale răcelilor.

2. Icterul

Un alt semn al unui ficat bolnav este icterul, şi anume colorarea în galben a albului ochilor, cât şi pielea îngălbenită. Icterul apare în momentul în care bilirubina, care în mod normal este depozitată în ficat, trece în sânge.  Mai pot apărea simptome precum urina închisă la culoare. Hepatita şi ciroza au drept simptom icterul.

3. Durerile de articulaţii

Ameţelile, greaţa, voma, însoţite de dureri de articulaţii sunt semne care pot apărea în caz de hepatită autoimună. Este o afecţiune care apare atunci când sistemul tău imunitar atacă celulele şi ţesuturile ficatului, în mod eronat, crezând că aceştia sunt inamici. Boala este mai frecventă la femei decât la bărbaţi, arată studiile efectuate în domeniu.

×
Subiecte în articol: ficat bolile ficatului