x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cocktailurile de fructe si legume care intaresc imunitatea!

Cocktailurile de fructe si legume care intaresc imunitatea!

23 Mai 2018   •   10:01
Cocktailurile de fructe si legume care intaresc imunitatea!

Sistemul imunitar al omului nu cunoaste odihna, "lucrand" tot timpul pentru protejarea organismului. Iata, din cand in cand, el are nevoie de "ajutor".

 

Fructele si legumele nu numai ca ofera organismului minerale si vitamine, dar fac viata noastra mai gustoasa. Iata cateva retele de cocktailuri si sucuri, capabile sa intareasca sistemul nostru imunitar.

Mar+morcov+portocale

O combinatie care lupta impotriva infectiilor si contine vitaminele A, B6 si C, calciu si acid folic.

Portocale+grapefruit

Cele doua citrice au un continut bogat in vitamine A, B6 si C, la care trebuie adaugate acidul folic si zincul. Un amestec care protejeaza celulele de substantele si radicalii liberi care ne distrug organismul.

Sucul de rosii

Ne ofera vitaminele C si A, dar si fier.

Rosie+ telina

Este un remediu eficient impotriva inflatiilor. Efectul lui benefic este asigurat de prezenta vitaminelor A si C, alaturi de magneziu, calciu si fier.

Sfecla+morcov+ghimbir+curcuma

Din combinatia acestor legume rezultat un cocktail extraordinar, care contine vitiminele A, C si E, fier si calciu. Este util in special persoanelor care sufera de artrita reumatoida.

Capsuni+mango

Acest cocktail este bogat in vitaminele A, C si E. Pentru prepararea lui pot fi folosite atat produse proaspete, cat si congelate.

Capsuni+kiwi+afine+menta+iaurt

Amestecati iaurtul, sursa de magneziu si probiotice, cu fructele si menta proaspata. Veti obtine un cocktail deosebit de util, bogat in vitamine A, C, B6, magneziu si zinc.

×