x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Comprese cu ghimbir.

Comprese cu ghimbir.

de Simona Lazar    |    13 Iun 2011   •   21:00
Comprese cu ghimbir.

Printre remediile naturale indicate in cazul sinuzitei – afectiune acuta sau cronica a sinusurilor – se numara spalaturile nazale, masajul antisinuzita, hreanul (utlizat atat pentru tratament intern, cat si extern), compresele cu 'caldura uscata' etc. Ar trebui sa mai trecem in revista ceaiurile de trei-frati-patati, coada soricelului, rozmarin si maghiran, precum si decocturile cu radacina de cerentel.
Unul dintre cele mai eficiente remedii na­turale este aplicarea de comprese cu ghimbir.

Remediu pentru sinuzita
Cum se procedeaza? Se ia o bucata de ghimbir de marimea unei nuci, se da pe razatoare, dupa care se pune pulpa rasa intr-un saculet de bumbac. Intr-un ibric se pune un litru de apa la fiert, dupa care se micsoreaza focul – apa trebuie sa ramana calda, dar sub punctul de fierbere. Se pune saculetul cu ghimbir in vas, apasandu-l din cand in cand cu o spatula de lemn, pentru a-si lasa tot sucul.
Se pregateste un pansament de dimensiune potri­vita pentru a putea fi asezat deasupra nasului. Pansamentul poate fi din vata sau din burete medicinal, invelit in tifon, se inmoaie in apa de ghimbir, se stoarce pentru a se elimina excesul de lichid si se asaza cat de fierbinte poate fi suportat, in zona sinusurilor. Se acopera cu un servet din bumbac, pliat in patru, care are rolul de a pastra caldura si de a absorbi eventualul surplus de lichid. In momentul in care compresa incepe sa se raceasca se da deoparte si se inlocuieste cu una noua.

Aceasta procedura poate fi repetata de trei-patru ori pe zi. Dupa aplicarea compresei de ghimbir, pielea ramane rosie, dar acesta nu este un motiv de teama. In functie de rezultatele obtinute, tratamentul cu comprese cu ghimbir poate dura intre patru si zece zile. Apa de ghimbir se poate reincalzi de mai multe ori, cu conditia sa nu se atinga niciodata punctul de fierbere, pentru ca in acel moment ea isi pierde calitatile. Cel mai bine este sa nu o reincalziti decat pentru aplicarile zilei in curs, pentru a doua zi preparand alta apa de ghimbir. In acest fel, compresele cu ghimbir vor fi mult mai eficiente si tratamentul va fi mai scurt.

×
Subiecte în articol: terapii complementare